My precious, my love.

Skidor igår med Clara i kåbbe. Träffade på Tom och Simon, de åkte nå så förjävla bra, borde tävla i skidåkning
fast Simon går ju redan i freestyle.
Idag ska vi studsa iväg till Dundret för att bränna tusen och åter tusen åk i backarna de kommande dagarna, och även fira nyår där. Kan nog tänkas att vi tar ett och annat dopp i den iskalla poolen. Tilda och alla andra kommer ju vara där så jag tvivlar på att vi kommer ha tråkigt!
Fick en till julklapp idag, 300 spenn från farmor och farfar, så nu har jag totalt 400 svenska riksdaler och 400 kronor på BikBok! Längtar tills jag får gå på stan♥
Jaja, jag är inte säker på att jag får ta med datan och även om jag får det tror jag inte att jag sitter framför datan hela helgen, så räkna inte med många inlägg.
Ska fortsätta med alviskan också, det går super! Jag kan sjunga, prata väldigt lite, skriva och "förstå" vissa texter. Så äckligt intressant! Nu ska jag fortsätta packa, om jag inte hinner blogga mer så vill jag önska er alla ett gott slut och ett riktigt gott nytt år!
Nyårs kramar

A Elebereth Gilthoniel.

Alviskan funkar utmärkt, jag känner mig duktig!
Iallfall, var på hockeymatch tidigare ikväll, Luleå krossade som vanligt och man fick avnjuta mycket skratt med bästa kusinerna.
Nåja mina vänner, skulle bara visa att jag fortfarande är vid liv! Imorgon ska vi troligen brumma iväg till Kåbban och åka lite slalom, såvida det inte bli denhär megastormen som alla pratar om! Vi får väl se, mer får ni då veta imorgon!
En sådan buken skulle man allt ha brevid sig..mmmmmm...
Namarië

"I know your face, Eowyn"

Jag tror jag är kär i denna skjorta, om det nu är möjligt. Dock delar jag den med mamma.
Hemma från stan! Ett par Cheap monday jeans, döläcker orm mönstrad blus, svart skjorta med paljettkrage och en fräsig ögonskugga rikare. Livet är sweet. Hockey ikväll med käraste kusiner, nu blir det att studera mer alviska.
Jag har nu en outfit för nyår, tänkte visa er den sen. Cheap monday jeansen och den svarta skjortan tillsammans med rödrosa läppar och min nya knallgröna ögonskugga och ett par svarta heels. Blir perfa!
Tog även en superduper fika på stan, det var allt ett bra tag sen jag var så mätt.
Nu ska jag slå upp alviska boken och studera!
Namarië

Your way lies upon you.

Efter cirkus 5 timmars arbete har jag lärt mig mer än vad jag någonsin trodde jag kunde lära mig.
Jag har lärt mig ett ton om Alviskans historia och varför J.R.R Tolkien behövde den och varför han skrev sagan om ringen och hur alviskan behövde en bakgrund för att kännas trovärdig. Därför skrev han dessa verk.
Texten ser väl lite smårörig ut, men jag är nöjd och jag vet vad det står. Ärligt talat så har jag ett stor sår på tummen för att jag har hållt i en penna så länge. Jag har även lärt mig att sjunga på alviska, fast det har jag kunnat förut. Men nu är det en nya låt jag lärt mig! Har lärt mig om konsonanter, vokaler, punkter, verb och massa mer! Men jag har så OERHÖRT mycket kvar att lära mig, ni kan inte ens föreställa er!
Är lycklig som bara den!
Kvällens middag var super, min mage trvides fint med kälknöl, potatisgratäng, bea, sallad och ett stort glas Champis (läsk). I julklapp fick jag exakt det jag behövde, en ny skrivbok och pennor. Tack så mykcet!
Imorgon ska jag kanske kila ut på stan med mamma och syrran, behöver lite sponsring med ett par byxor som jag vill köpa. Sen tror jag vi ska hem och mysa till allting ordentligt, kan tänkas att jag kör ett litet alone spa på kvällen, får se! Och självklart kommer jag studera mer alviska imorgon!
Vi hörs imorn!
P u s s a r

Ack, att dessa onda dagar skulle vara mina.

Lär mig sakta. Har börjat med att lära mig skriva, sedan tänkte jag försöka mig på pratandet. Jag är full av adrenalin just nu, så sjukt roligt detta är! På bilden är det svårt att läsa för er eftersom det är backvänt, men jag har skrvit det på alviska och det betyder typ: "Ack Gyllen faller löven i vinden. År otaliga likt trädens grenar"
Något åt det hållet. Nu ska jag fortsätta studera!
Kramar

Namarië

Sitter här och lät mig alviska, ÄNTLIGEN!
Så oerhört fräsigt och intressant. Fattar inte så mycket, men jag har faktiskt lärt mig lite!
Livet leker.

"När du inte tror på något annat, tro på detta. Tro på oss"

Syrran bakade cupcakes! Nu ska jag gå och mycket diskret snotta en och mysa framför min data med film!
I fortsättningen ska jag börja ta citat från Sagan om ringen filmerna för att "hedra" och visa hur mycket de betyder för mig, de är som min förebild. Har hjälpt mig med självförttroendet till och med. Jag råder er som inte har sett de att se dom så fort som möjligt. Den hjälpte mig att bestämma mina framtid. Jag ska bli skådespelare och regissör, jag vill kunna skapa något fantastiskt och ge det till människor och jag vill se de glädjas av det.
De är mitt mål. Att sprida glädje med film magi. Tack så jättemycket Elina, för att du hjälpte mig med hur jag kan lära mig att prata alviska, betyder mycket för mig.
Pussar!

"Where is the horse and the rider? Where is the horn that was blowing? They have pass like rain on the mountain."

God afton kära vänner!
Japp, detta är vad jag har gjort idag. Kollat sagan om ringen medans jag dreglat över supersexiga Orlando Bloom som spelar i alla tre filmer. En och annan tår kan ha fällts eftersom filmerna nog är de bästa jag har sett. Samlingen på bilderna är alla tre filmer med extended edition och har massa extrascener som gör filmerna ännu bättre. Jag har än så länge bara hunnit med 2:an, det är den bästa av alla tre. Vi ska nu få besök och då har jag filmförbud. En annan grej jag gjort idag är: jag var ner på stan i kanske 10 minuter och bytte ut saker som jag köpte igår som hade gått sönder. Armbandet och tröjan från Carlings, men det gick finnemang så nu har jag fått hela grejer tillbaka!
Syrran bakar cupcakes, luktar ljuvligt i hela lägenheten! Plus att vårt besök är Lars föräldrar och de har med julklappar till oss! Toppen!
PUSS

New in.

HELLO SWEETHEARTS! Ni anar inte hur glad jag är just nu! Dessa snygga grejer på bilderna är mina, BARA MINA! Kan knappt tro det!
Den stickade tröjan finner ni på Carlings och blir er för 299 svenska kronor, den svarta skjortan hittar ni på Monki och den kostar 350 riksdaler, den vita skjortan hittar ni på Gina Tricot och den blir din för 249 svenska kronor, halsbandet och armbandet finns på Kappahl fick båda för ca 60 spenn! Och parfymen kostar 39 spenn och hittas på H&M!
Happy face, ni har ingen aning om hur glad jag är! Nu ska vi på hockey med hela tjocka släkten, jag och Clara har trallat runt på stan , har hittat skitfina grejer. Dagen kan inte bli bättre! Plus att jag har mycket kvar!
Nu ska jag kila iväg!
PUSSAR

Vid världens ände.

Kusinerna Emil och Oscar är beroende av iPads!
Allvarlig popcornförbrukning!
Chipsförbrukning också...
Tror vi drack cirka 10 julmustflaskor. Mini förstås. EN av de var stora.
Tur att vi hade just dance så vi kunde jobba av lite!
Galen cowboy!
Hej hörni! Tänkte bara visa några få bilder som beskrivning på min superduperkväll! Skratt, dans, kortspel och minst en årsförbrukning av popcorn, chips samt julmust gick nog åt.
Men andra ord så kan jag säga att kusinerna mina är underbara. Efter grov protest av Josefin får jag inte lägga upp någon bild på henne, och det tänker jag inte heller. Men ni har sett henne förut, så ni vet vem jag menar!
Imorgon ska vi även åka på hockey med dessa människor, ingen jul utan att bara vara med släkt!
Kärlek

Outfit.

Oversize tröja: JC//Tights: Lindex//Halsband: JC//Armband: Julklapp
Detta pryder min kropp ikväll!
PUSSAR

Frid på jorden, jag vill tro på de slitna orden.

Påväg hem från mormor och morfar så var det soluppgång. Var tvungen att be mamma att stanna bilen vid hamnen så jag kunde få fota, och oj så vackert det var!
Lite av paketen!
Dumle!
Lite små bilder som beskriver min gårkväll, mycket skratt och nöjd över klapparna är jag!
Jag trodde inte mina ögon när vi öppnade en kinect, en kamera till Xbox! Så nu kan jag stå och styra tv:n (när vi spelar Xbox) med mina bara händer. Oerhört fränt! Om ni ursäktar ska jag kila iväg och dansa Just dance 3, utan någon kontroll! Hoppas ni har haft en bra jul, kusiner med familj kommer senare ikväll! PUSSAR

Kläder för inget.

Jadu, en ganska snabb ihopslängs jul outfit.
"miniklänning"(under tröjan): Syrrans garderob//Stickad guldtröja: Gina tricot//tights:Lindex.
Inte det finate man kan ha på sig, men ska kila nu!
pussar!

Älskar.

älskar dessa body lotion från body shop. De doftar himmelskt gott och man luktar godare än en hel blomsteräng när man andvänt den. Den bli er för 150-200 riksdaler och jag säger att de är verkligen värt det! Huden bli mjuk som sammet!
Rekommenderar den! Nu ska jag ge mig bloggandet för idag, jag kommer troligen inte uppdatera något mer idag, mormor och morfar har inte någon superdator och jag vill inte spendera min jul fram skärmen.
God jul älskade bloggläsare!
Julkramar och julpussar.

You are born to be wild.

Det är så oerhört hemskt vackert ute på denna kalla vinterdag. Vill nästan fälla en tår. Var bara tvungen att tvinga mig ut ur bilen påvägen hem och ta några bilder och ärligt så ville jag inte sluta.
Har precis kommit hem från systers julspel. Vackert var det, och duktiga var de även.
Nu ska jag tagga julklappar och inte äta på många timmar för att spara mig till mormors väldiga julbord.
Kommer inte behöva mat på flera dagar efter detta.
Jag vill gärna att ni lämnar feedback om ni tycker att något ska bli bättre här på bloggen! Tycker ni att jag har för mycket bilder i ett inlägg? För mycket text? Skriv, jag älskar feedback!
Julpussar

Lögn föder lögn.

mammas doctor martens, är oerhört avundsjuk.
Emil, min kusin så oerhört gullig!
Oskar min kusin, han är yngre än mig och är mer än 10 centimeter längre än mig. Skäms varje gång jag står brevid han....
Är så äckligt nöjd med denhär bilden. Ursäkta om jag skryter.
Extremt fin bild på emil och oscar. Syrran fota.
Vackerbarn josefin med sötaste elvis!
Det var lite bilder från uppesittarkvällen, har cirkus 100 till så jag ska lägga upp några till i nästa inlägg!
God jul förresten! Hoppas ni får en oerhört mysig jul och jag önskar er allt gott!
Kan inte förstå att det redan är jul igen. Allt går så fort.
Men hörni, min syrra ska ha kör uppvisning och jag vill inte framstå som en trött grottmänniska så jag ska hoppa i duschen! Hoppas ni får en bra dag, bloggar nog imorgon vi har sjukt mycket att göra idag!
Julkramar!!!

Måste du verkligen låtsas som om allting är okej?

Okej, dethär är nu en fotoblogg, men jag är VERKLIGEN inget proffs eller så. Jag tar bilder fritt, redigerar inte så mycket. Men jag hoppas ni gillar det ändå!
Nu ska vi snart åka till mormor och morfar. Taggar stenhårt för många skratt och uppe sent. Ska försöka smuggla med mig kameran, får se hur det går! Emil, min kusin har kommit hit till Luleå för att fira jul med oss! Han är så söt, gud vad jag längtar efter honom!
Nu ska jag kila!
PUSS

En ensam fågel.

Nya headern, är sjukt nöjd.
Från och med nu, är detta en fotoblogg!
Love.

Yellow diamonds in the light.


Nya fräscha foton! Frida tidningen kom idag, sitter och läser den just nu, jag rekommenderar verkligen den till er
som gillar att läsa om snygga killar, fina kläder och roliga intervjuer! Bra tidning! Och det guldiga armbandet är mitt senaste tillskott inom kategorin smycken!
Jag funderar starkt på att starta fotoblogg.
Med andra ord, göra denna blogg till en fotoblogg. Finns så oerhört många modebloggar, fotobloggar med, men modebloggar känns ganska ut tjatat så jag tänkte att en fotoblogg ska jag starta!
En och annan outfit bild kommer väl med, men ska fokusera på fotografier i fortsättningen!
Hoppas ni gillar det!
Mysig dag med mysiga tjejer, gick först en sväng på stan själv sedan mötte jag förvirrat clara, amanda och ronja. Så efter det gick jag en sväng till med de och jag hittade en hel bunt med fina julklappar!
Vi sprang sedan in på max för att äta, dock unnade jag mig bara en lyxshake (så äckligt goda) eftersom att jag skulle fika med mamma och resten av famljen på mat och prat, där blev det minsann en latte och en ordentlig kycklingsmörgås! Eftersom systemkameran inte är min, utan mammas, så har jag inte tillåtelse att ta med den på stan, så ni får helt enkelt nöja er med iphone bilder om jag ska lägga upp någon bild när jag varit på stan!
Nu ska jag kila och slå in julklappar! Julen närmar sig med stora steg, mina finrar kliar efter att få öppna alla presenter!
Kärlek till er!
Och god jul!

Le mot världen.

dissa fejset och mamma+syrra i bakgrund! bara en snabb halv bild på vad jag har på mig idag!
Halsband från Elina, Ringar+örhänge finns på jc och från stylebytyra, resten från monki!
Nu ska jag kila ut på stan och panikhandla de sista julklapparna! Imorgon är det jul, kan knappt tro att det var ett år sen vi var hos kusinerna och firade. Har gått så fort. Ikväll blir det uppesittarkväll hos mormor och morfar, ska bli oerhört megakul med superduperkusinerna! Längtar redan!
Ha en mysig dag!
Adios!

Skinny love is no love.

Bildbomb! Njut!
Mår fint, stan imorgon, jul i övermorgon, snart frisk, lyckligt kär och självförtroende.
Så lyder mitt liv. Jag ler. Jag skrattar.
Men en grej. Jag är inte det minsta förväntansfull inför jul. Inte ett skit.
vet inte varför, men jag är faktiskt 13 och jag ska vara det. Det är nog säkert för att jag redan haft en minijul.
Jaja, nu ska jag lyssna på musik och fortsätta med mitt!
K ä r l e k

Du betyder.

smått med bilder från mig!
kommer mer senare kanske!!
Pussar och k r a m a r

Jag erkänner att jag älskar dig.

Bjuder på lite julpics, har fått reda på att min älskade kamera är på lagning, som jag har letat efter den!
Så inga nytagna bilder denna vecka!
Hey babes!
Ja, här ligger jag nerbäddad och omgiven av näsdukar och huvudvärkstabletter. Tappert ska jag försöka gå till skolan imorgon, men tveksamt. Jag vill mer än något annat vara med i innebandy turneringen på skolan. Men icke. Jag får inte.
Ursäkta mig nu men FAN vad jag är arg, helt sjukt...och är ganska nere just nu, har så mycket att göra men så lite tid!
Nu ska jag mysa ner mig under mitt täcke i soffan och trösta mig med sagan om ringen triologin och hoppas på att bli friskare!
Pussar till er alla!

You don't have to be rich to be my girl.

Jag har lyckats ladda upp två bilder på en outfit jag hade för några dagar sen, en riktig mys outfit!
Minijulen vankades här hemma igår! Jag fick kanonfina grejor, har inte haft tid att ta bilder men ska försöka ta bilder lite senare!
Vid 4 tiden ska vi brumma iväg till pappas hotell på det årliga julbordet! Är taggad som bara den, julmat är så underbart mumsigt! Om jag lyckas ska jag ta med kameran, men kommer ha fullt upp så många bilder blir det inte, kanske outfit bilder eller något liknande. På hotellet ska vi möta upp med kusiner och jag misstänker ett och annat gapskratt, har alltid lika roligt med dom!
Jag har smugglat mig in på pappas konto på spotify, han har premium sitter här och lyssnar på musik och sjunger högljutt med eftersom jag är hemma själv. Livet leker! Jag känner mig lite mer befriad från min jobbiga förkylning, men det blir nog ingen skola imorgon eller på tisdag. Ska verkligen inte hasta iväg till skolan och bli ännu mer sjuk, måste vara med på innebandy turneringen på skolan vi ska ju nämligen vinna!
Nu ska jag slå på film för att fördriva tiden, sedan blir det ett långt klädval framför garderoben!
P U S S

You make my day shine.

När livet var som mörkast, när jag snorade som mest, när snön sakta tynade bort och livet inte såg så glatt ut kom min mamma hem med en UNDERBAR caffe latte, en kycklingwrap och som grädde på moset fick jag en saffrans muffins! Kan det bli bättre? Tack mami! Så just nu sitter jag o smuttar på min halvljumna latte och äter med god aptit upp min muffins. Kyklingwrapen är redan historia och vilar i min mage. Livet ser aningen ljusare ut!
Det gjorde helt klart min dag! Snart ska jag susa iväg till pappa, titta på alla julklappar och längta till imorgon, då ska vi fira mini jul hos pappa!
Pussar på er!

Håll huvudet högt.

Arkivbild.
Hej pussungar!
Jag är oerhört medveten om att jag inte är så bra på att uppdatera och inte varit det på flera dagar!
Men jag har verkligen inte känt för det, har ingen aning om varför men jag har inte känt för det helt enkelt.
Jag har stannat hemma från skolan idag, vaknade med dunkande skalle och kallsvettig med en rasslande hals. Sjuk igen. Eller blev nog aldrig riktigt frisk ska jag säga. Så nu sitter jag och huttrar för mig själv på mitt rum, mår aningen bättre än vad imorse. Jag skulle nog banne mig inte deltagit varken på balett träningen eller idrotten...det gjorde mig mycket värre kan jag säga.
Men på den ljusa sidan har jag fått tillbaka spanska och engelska provet, trodde helt klart att jag skulle va bättre på engelska provet, men kom på för ett tag sen att resultatet var riktigt bra ändå. I spanska är jag jättenöjd, nästan alla rätt!
För ett tag sen var jag och lämnade julklapp till Elina och fick en i retur. Fick ett kanonfint halsband, är överglad!
Tack, jag älskar dej Elina! Hoppas du blev glad för din repsent!
Pussss

Counting all the assholes in the room, well I'm definitely not alone.

Hej snyggisar!
Förlåt, jag vet, min uppdatering suger, mina bilder jag lägger upp suger, men att blogga börja bli långtråkigt! Jag är verkligen less!
Hur som haver så mår jag finfint och fick äntligen släppas fri från mitt dystra fängelse och jag fick skratta och ha en ytterlig skitrolig dag med hela vår klass, ärligt talat är de bland det bästa i mitt liv! Vet inte vad jag skulle göra utan den klassen, gör verkligen min dag komplett! Jag är fortfarande krasslig och hostar några liter slem per dag, men annars så känner jag mig pigg som en nötkärna, eller vad man nu säger!
Om nån timme ska jag traska ibäg till sporthallen för att kika på brudsen när de spelar, själv får jag ännu inte vara med och träna, men vill visa mitt intresse som lagkapten! Viktigt, viktigt förstår ni!
På tal om ingenting, julkalendern rockar i år! Den är sjukt bra, blev så förvånad över det själv, för jag trodde verkligen att den skulle va dålig i år!
Nu ska jag med kurrande mage trycka in köttfärsås och spagetti i min stora käft, är hemskt hungrig efter som någon vid namn dani förstörde min lunch! Låt mig citera:
Det var då senpasgratinerad korv idag och korvarna hade ett gröngult omslag ovanpå sig och även om det kanske inte låter så gott, tycker jag själv att det är helt okej! Men dani var tvungen att öppna sin stora trut och säga dessa ord: "det ser ut som snorkråkor!" och det var allt som behövdes för att få mig att inte kunna äta en enda tugga till! Hatet riktades fort mot dani och resten av hela lunchen spenderades med att vi alla satt och kastade mos på varandra med gafflar medans vi skrattade så mycket åt våra braiga skämt så att mjölk och vatten sprutade, ni kan ju gissa att vi hade matsakens alla blickar på oss, men att bjuda på sig själv det vet vi hur man gör! Älskar er tjejer, utan er är jag inte hel!
P u s s a r

Love.

Älskar dej niall.
favo bilden för mig, så himla söt!
att han är sötast
ögongodis. Bilder från danis blogg.
PUSSAR

Falska påklistrade leenden.

Inget är rätt. Inget är fel. Ingen betyder. Inget finns.
Svarta tankar. Falskt. Allt. Ingen ingen ingen ingen ingen känner mitt riktiga jag. Ingen ingen ingen vet vem jag är.
Det är för att ingen accepterar mig för den jag är.
Helt ärligt, jag pallar fan inge mer om det ska vara såhär. Jag vill ha äkta. Ett äkta liv, med äkta vänner, nya dagar ska bemötas med nytt liv. Jag vill inte ta första steget. Det har jag redan gjort. Jag har tagit mig tid att visa att jag bryr mig, nu är det deras tur. Vad som helst. Prata med mig. Titta på mig. Ge tecken på att jag lever. Att jag över huvudtaget finns. Visa. Jag tänker inte höja rösten och göra mig till för att få de att se mig. Inte alls, det finns ingen anledning. Då får jag vänner för att jag visar min falska sida. Jag vill att vänner ska lära känna mig som äkta från första stund. Inte få veta allt i sista. Jag ska försöka. Jag ska. Men det är inte bara jag. De ska också. Ge mig en chans. Snälla. Jag har vänner, de bästa. Men jag försöker skaffa nya, men ingen vill. Ingen ser.
Vem bryr sig egentligen? Det falska jävla fucking spelet som spelas varenda jävla dag ska få ett slut. För hur många är sig själv? Ingen. Jag svär på att ingen är sig själv på spelplanen. Jag vet. Jag är inte dum i huvudet. De andra kan bara inte se det. Jag genomskådar. De andra träffas av ytan.
Jag hatar det. Meningslöst. Om det ska fortsätta såhär orkar jag inte mer. Är det kanske så ni vill ha det?
Visst för mig. Inga problem. Hur lätt som helst. Kan försvinna. Kan bli glömd. Kan dö. Kan gå upp i rök. Kan gömma sig. Hur lätt som helst. Då har ni en mindre att oroa er om. Funkar fint. Jag klarar mig. Ensam. Utan. DIG.
Vill ni veta varför jag skrev dethär inlägget? För jag vill att ni alla ska veta, att mitt liv är inte perfekt. Det är inte hoppa över regnbågar och leka lycklig. Det är inte rosa och glatt.
Jag vill att ni ska veta, och dethär är speciellt till alla som står mig nära, att jag känner mig utanför väldigt ofta. Ni är bästa, utan tvekan. Jag älskar er över allt annat, jag klagar inte på er, jag säger bara vad jag känner.
Och jag har rätt till det. Ibland önskar jag bara att jag kunde försvinna.

Nu kanske ni tycker jag är värsta emot men om ni nu gör det SÅ DRA för då har du inte accepterat mig, men jag kan säga er en sak: Jag vet att ALLA har sådana här tankar. Du får skitgärna dölja dom, får jävligt gärna låtsas som ingenting, men jag vet. Livet är hårt. Jag vill att ni ska veta att det är det för mig också, även om jag bara skriver de bra delarna.
Tänkte lägga upp en till del av Vintra!
Vintra Del 3
-      Jag välkomnar dig, Vintra, till älvlandet Enyo, säger hon klart och tydligt. Hennes röst ekar som ett rinnande vatten. Och plötsligt börjar det svarta att tonas ut. Bakom detta skynke ser jag någonting som får mig att tappa hakan. Höga slingriga träd med gyllene gröna stammar och med guldlöv som rasslar i de stora trädkronorna. Små hus högt uppe i träden upplysta med guldigt och silvrigt sken. Stigen vi står på är omgiven av en knallgrön gräsmatta som breder ut sig över hela området. Här och var i gräset växer blommor i regnbågens alla färger och på sidorna av stigen växer guldiga och väldigt långa blommor. När jag tittar rakt fram möts jag av ett vattenfall med glittrigt vatten och det höga brusandet låter vackert och som melodi i mina öron.

Hon tar min hand och vi börjar sakta gå framåt. Vi möts av en otroligt stor och hög grind. Den slingrar sig med vackra och graciösa mönster och gör så att man känner sig välkommen. Jag tittar upp och försöker se himlen, men istället möts jag av guldiga löv och varma brisar. Runt om i luften svävar älvstoft som får hela älvdalen att glittra. Överallt i den lilla dalen flyger älvor runt och alla är så otroligt vackra med sina vita klänningar och guldiga vingar. Alla har en egen uppgift att uträtta. Den ena renoverar huset, den andra bär runt på en korg med mat, den tredje sveper förbi med älvstoft för att tända alla lampor som hänger i träden, den fjärde hämtar vatten vid vattenfallet och flyger raskt in i sitt hus igen och snart kan man känna lukten av mat. När jag tittar åt höger kan jag skymta ett stort och vackert slott mellan träden. Slottet är omgivet av älvor som putsar och fixar med fasaden och genom de enorma fönstren kan jag skymta älvor som flyger runt med brickor och med städgrejer.

-          Där bor drottningen, alla här i dalen turas om att jobba för henne, viskar hon i mitt öra.

-          Ingen kung? Frågar jag.

-          Ingen kung, bara en drottning, säger hon bestämt och jag känner hur hon tittar på mig.

När jag tittar åt vänster kan jag bara se höga träd med hus i topparna och bakom de kan jag svagt se en porlande bäck och hur någon jobbar med att tvätta kläder rena. Det här kan knappast vara sant. Jag nyper mig hårt i armen. Men ingen skillnad.

Älvan brevid mig värkar märka att jag inte tror på det jag ser.

Hon svävar upp från marken och tittar ner på mig.

-          Om du nu ska bli en av oss, måste du ju vara en älva, eller hur? Säger hon och ler finurligt.

Mitt hjärta slår ett extra slag och jag sväljer. En av oss. Vad menar hon?

-          En av er? Frågar jag skakigt.

-          Ja, du kan inte återvända till Det andra landet. Du är en av oss nu, säger hon ler.

-          En älva sa du? Frågar jag.

-          En älva.

-          Så jag måste bli en älva, säger jag snabbt.

-          Vänta här, säger hon och flyger iväg med hög hastighet.

Jag ser mig omkring och ingen värkar märka att jag står här. Ingen ser mig. Osynlig.

Långt borta ser jag henne komma flygande.

Hon plockar upp något ur en påse och flyger ovanför mig och släpper en näve över mig. Guldglittrigt stoft faller ner på mig och jag känner hur smärtan tar tag i mig. Mitt hår växer ändå ner till midjan och känner hur de lockar sig i stora lockar. Mina kläder ersätts med en vit klänning med blommönster som slutar ovanför knäna. Mina skor försvinner och på fötterna får jag sandaler som snörar sig själv upp längs benet och slutar strax under knäet. Mitt ansikte får en mer avlång form och mina ögon utvidgas en aning och mina ögonfransar växer. Min näsa förminskas och mina läppar bli större. Bak på ryggen kan jag känna en otrolig smärta när vingar växer ut. Hela kroppen värker och jag skriker av smärtan och faller ner på knä. Jag lägger händerna på ryggen men rycker snabbt ifrån de eftersom det bränner. Det känns som om hela min rygg står i lågor och känner hur små svettpärlor tränger fram i pannan. När går det över? När släpper smärtan? Det känns som om mitt livs längsta ögonblick. Det känns som om det aldrig kommer gå över. Jag ligger och vrider mig i smärtan medans den svarta färgen dansar framför mina ögon. Plötsligt upphör allt. Jag känner inget. Jag försöker sätta mig upp och hela mitt huvud dunkar. Jag öppnar försiktigt ögonen och allting snurrar. Jag försöker fokusera på den flygande älvan ovanför mig. Tillslut lyckas jag någorlunda med min syn och jag reser mig långsamt med handen runt mitt huvud. Jag vinglar till och tappar nästan balansen men lyckas stå kvar tills jag hittat balansen. Jag känner mig ny på något vis. Som född på nytt. Som om jag påbörjat ett helt nytt liv. Jag vågar inte titta över axeln. Vågar inte titta för att möta det nya jaget. Mina vingar. Jag tvingar mig själv att titta bak. Och där hänger de. Guldglittrande trådar formade till vingar. Utan ansträngning försöker jag vifta på de och det vibrerar till. Vingarna är väldigt ömma och jag känner hur det går strömmar av smånypande smärta längs ryggen.

-          Testa flyga, säger hon kort. Jag tittar på henne som om hon var dum i huvudet.

-          Testa flyga, upprepar hon. Jag blundar hårt och koncentrerar mig på att flyga. Jag känner hur jag sakta lyfter från marken. En kittlande känsla sprids i hela kroppen. En känsla av lycka. Jag öppnar ögonen och flämtar till. Jag svävar flera meter ovanför marken. Jag känner hur den lyckliga varma känslan rör sig i kroppen. Med lätta rörelser dansar jag försiktigt runt på samma ställe i luften.

-          Följ efter mig, ropar älvan. Hon flyger iväg i ruskigt hög fart och jag följer efter.

Hela jag skrattar av lycka och jag breder ut mina armar och ler mot världen. Vi flyger runt hela älvdalen och allting på marken är mycket mindre. Med lätta och snabba vingslag och med vinden i håret far vi runt som i ett flipperspel. Fram och tillbaka. Upp och ner. Åt sidorna och till mitten. Älvan styr plötsligt mot marken och jag följer tveksamt efter. Jag ville inte sluta. Hon landar lätt och vinkar åt mig att landa brevid henne. Jag lyder henne och efter bara några sekunder kan jag åter känna den fasta och hårda marken under mina fötter. Vi står brevid det vackra vattenfallet och jag kan känna de små vattendropparna smeka min hud och omfamna mig på ett magiskt sätt.

-          Mitt namn är Alexia, börjar älvan. Äntligen fick jag veta hennes namn.

-          Alexia, upprepar jag och hon nickar.

-          Jag ska lära dig lite om vad en älva gör, nu när du har blivit en älva. En älva är en hemlig och en blyg varelse. Vi är vackra och fagra med onda och farliga.

-          Farliga? Frågar jag och tycker det låter helt ologiskt.

-          Ja, onda genom att dra in människor i denna värld och gör de till älvor så de aldrig mer kan återvända till Den stora världen. Vi lurar folk med vår skönhet och genom vår ödmjukhet. Därför är det lätt som en plätt att lura in folk. Precis som jag gjorde med dig, säger Alexia och flinar mot mig. Jag tror knappt att det är sant.

-          Men varför? Frågar jag dumt.

-          Eftersom att vi vill ta över världen. Älvorna ska regera. Vi lurar in folk, de fördärvas och blir älvor. Och för varje människa som kommer hit, desto fler blir vi. Och desto fler vi är, desto större chans har vi, säger Alexia enkelt. Som om det vore världens naturligaste sak.

-          Vi kallar oss själva mördarälvor, säger Alexia viktigt och lugnt. Mördarälvor. Det ordet var det mest otroliga jag kunde stöta på i denna drömmande vackra värld.

-          Och vi älvor kan ta vilken form somhelst. Tänker du dig att du ska vara liten som en ärta, blir du så liten. Tänker du dig att du är stor som ett hus, blir du stor som ett hus. Tänker du dig att du är osynlig, blir du osynlig. Tänker du dig som ett svepande och suddigt skynke blir du det. Tänker du dig att du är en stoftpartikel blir du det. Tänker du dig som rinnande vatten blir du rinnande vatten. Vill du vara ett träd så blir du det. Men du kan däremot inte bli tillexempel en dator eller andra tekniska föremål. Endast grejer som förekommer i naturen. Som tillexempel ett vattenfall, säger Alexia och knäpper med fingrarna. Ut ur vattenfallet flyger ett 50-tal älvor med hastig fart och försvinner sedan in i sina hus. Jag blinkar förvånat till. Kvar av vattenfallet blir en mindre stark stråle som porlar i en mysig ljudnivå.

-          Där uppe är ditt nya hus, pekar Alexia och jag försöker skymta ett hus bland träden åt hållet hon pekar. Men jag ser inget. Inget alls. Hon tittar lurigt på mig.

-          Här, säger hon och räcker ett litet, litet frö fram till mig. Jag tar emot det och kollar undrande på henne. Hon ler.

-          Sätt det på marken där du vill ha ditt träd och sedan hämtar du vatten i bäcken, säger Alexia och ler ett strålande stort leende. Jag börjar gå mot ett ställe där jag vill ha mitt träd, men Alexia stoppar mig.

-          Stopp! Jag har inte förklarat klart allting ännu! Ropar hon. Jag vänder mig om och visar att jag har hennes uppmärksamhet. Hon kommer närmare och förklarar det sista jag behöver veta om älvor.

-          Alla älvor står i kontakt med ett eget element. Man kan stå i kontakt med Jord, Vatten, Vind och Eld. Jag står i kontakt med Eld. Och du står i kontakt med Jord. Du är den enda älvan i hela älvdalen som gör det. Alla de andra står i kontakt med Vatten, Vind eller Eld men du min kära vän, står i kontakt med Jord, säger Alexia och nickar viktigt.

-          Den enda? Frågar jag förvånat.

-          Den enda, och därför är du en mycket speciell älva och drottningen har bett mig att lära dig allt jag kan. Älvor kan även trolla fram saker av olika slag med bara händerna, men det är då endast grejer som har med sitt element att göra, som du kan tillexempel göra så att blommor växer och så att träd växer. Du kan göra vad du vill så länge det har med ditt element att göra. Jag kan tillexempel frambesvärja värme, säger Alexia med en axleryckning.

-          Okej, något mer? Frågar jag och känner att jag börjar bli otålig.

-          Jo, en grej. Älvstoft finns på botten av dammen under vattenfallet. Vill du ha måste du dyka i. Men var försiktig, var inte längre under vattnet än 1 minut. Det är jobbigt för vingarna och tillslut blir det så tunga att de drar ner dig under vattnet. Kom ihåg det, viskar Alexia och sedan försvinner hon med ett poff och en suddig vit dimma återstår som sakta flyter iväg i luften.

 

 

 

Mördarälvor. Lura folk. Plötsligt känns det så naturligt. Jag känner mig ond. Jag känner hur jag får lusten att lura in någon i detta land nu på en gång. Hur jag får lusten att förvandla mig själv till ett osynligt spöke och skrämma någon. Jag känner hur jag får den enorma luften att dra omkring som en vit skugga och få folk att tro att en ande svävar omkring i byn på nätterna och dagarna.

 

Med förvirrade vingslag tar jag mig omkring i älvdalen försöker jag hitta ett fint ställe att plantera mitt träd på. Vart jag än flyger kastas många blickar från både flick-älvor och pojk-älvor. De ler vänligt mot mig och vissa vinkar till och med. Jag ler vänligt tillbaka, men på insidan förblir jag osäker.

Tillslut landar jag på samma ställe som jag lyfte ifrån. Vid det lilla vattenfallet tänker jag plantera mitt träd. Jag lägger föret på den fuktiga marken och häller omsorgsfullt vatten över det. Fröet tynar bort och blir till silvrigt pulver och försvinner ner i marken. Sakta börjar en liten planta ta form och sakta men säkert sträcker det sig högre mot himlen. Stammen slingrar sig med slingriga mönster och den skimrar i alla färger.

Högst upp tornar den jättelika stammen med guldskimrande löv upp sig. Med lätta svängningar vajar löven till glimmar fagert i solens sken. Löven är lika tunna som ett pappersark och ser glasklara ut från marken. Under kronan börjar ett hus ta form.

Jag tittar som fascinerad på och huset börjar nu få en vacker blommas form. Jag ler förvånat mot trädet och som om trädet såg det vinkade det med en gren mot mig.

Jag funderar över Alexias ord medans trädet fortsätter växa klart. Jag är den enda älvan i dalen som står i kontakt med elementet jord. Ganska unikt. För första gången i mitt liv kan jag känna stoltheten spridas i min kropp. Den får hela mig att ryckas med i den fantastiska känslan och jag skrattar och dansar omkring för mig själv. Jag snurrar runt och runt tills jag snurrar rätt in i en person. Jag faller klumpigt omkull på marken och jag skakar förvirrat på huvudet. Jag försöker ställa mig upp men mitt knä bränner av en stark smärta.

Jag kan se ett par fötter framför mig men min blick är som fastnaglad på mitt blodiga knä.

Jag ser en stark och kraftig hand sträckas mot mig. Tacksamt tar jag tag i den och personen hjälper mig på fötter. Jag flämtar till av smärta och blicken är fortfarande fastnaglad på knäet.

-Oj, tack så mycket…börjar jag men stoppas. När jag lyfter blicken från knäet möts jag av de vackraste bruna ögonen jag någonsin sett. Hans sandbruna hår blänker vackert av stoft och hans vingar bak på ryggen har de mest utsökta mönster jag någonsin sett. Ansiktet är vackert format och det uttrycker ironi och skratt. Jag blir som förstummad. Han var så vacker. Nästan overklig, som tecknad, avmålad på ett portträtt. Han tittar undrande på mig. Jag skakar på huvudet med mina ögon vilar fortfarande djupt i hans vackra glänsande bruna ögon. Jag harklar mig och försöker fortsätta.

- Tack för hjälpen och förlåt för att jag dansade in i dig,  säger jag och försöker mig på ett leende.

- Ingen fara, det är inte första gången någon dansar in i mig, säger han och besvarar mitt leende och jag känner hur mina knän börjar skaka.

Han fortsätter sin mening.

-          Du måste vara ny här, jag heter Nicolas, säger han och räcker fram handen.

-          Vintra, svarar jag och tar hans hand.

-          Vackert namn du har, säger Nicolas och ler.

-          Tack, säger jag och känner rodnaden stiga.

-          Så du är ny här alltså? Frågar Nicolas med ett glatt uttryck i ansiktet,

-          Ja, jag har inte varit här speciellt länge, jag har lärt mig det mesta om oss älvor, jag har fått veta vilket element jag står i kontakt med och så har jag fått plantera mitt träd, säger jag och rycker lätt på axlarna.

-          Vilket element? Frågar Nicolas nyfiket.

-          Jord, svarar jag och förvånas över hans reaktion.

-          Jord?! Grymt häftig, du är den enda i dalen, du borde vara drottning det borde du verkligen, skrattar han och ler mot mig.

-          Jo, jag vet att jag är den enda, men vad är så speciellt med jord? Vad är skillnaden? Frågar jag och han tittar på mig som om jag förlorat förståndet.

-          Jord är ungefär det häftigaste man kan stå i kontakt med, förutom ande förstås men det står bara vår drottning i kontakt med. Man kan plantera saker, få säker att växa, men kan läka och hela människor, man kan skapa en helt ny skog, man kan göra nästan allt. Det kan man inte med vatten, luft eller eld, säger han viktigt.

-          Vad står du i kontakt med? frågar jag och lägger huvudet på sned.

-          Vatten, säger Nicolas och ler drömlikt och hans ögon förloras i en trans.

Jag vinkar lätt med handen framför ögonen på honom. Han blinkar till och ler lite generat.

-          Testa hela såret vet jag, säger Nicolas plötsligt.

-          Hurdå? Frågar jag nervöst och känner hur stressad jag blir.

-          Sätt handen framför knäet och tänk bara på jord och tänk på att du vill att såret ska försvinna, då funkar det, säger Nicolas enkelt.

-          Okej, säger jag skakigt och lyder hans order.

Jag placerar handen några centimeter framför knäet och blundar lätt och tänker på jord och hur knäet ska helas. Jag känner plötsligt lukten av sommarregn, nyslaget gräs och hö. Under mina fötter känner jag mjukt gräs som är aningen fuktigt. Sakta känner jag hur det börjar bränna till på knäet och jag öppnar försiktigt ena ögat. Hela mitt knä och sår lyser grönt och brunt och stoftpartiklar snurrar runt det. Jag ler av förvåning och lycka. Jag känner den brännande sköna smärtan. Sakta börjar den avta och det gröna skenet avtar och sjunker in i min hud. Några sista gröna streck över knäet och sedan försvinner den gröna lågan helt och mitt sår är helt försvunnet.

Jag lyfter mitt huvud från knäet och möter Nicolas imponerade blick.

Jag ler mot honom och han ler chockat tillbaka.

-          Det där var bland det coolaste jag sett i hela mitt liv! Säger han högt och skrattar.

Jag skrattar med och ler lite generat.

-          Nicolas! Ropar en röst långt borta. Jag kan se en svag figur uppe i luften som ropar namnet om och om igen.

-          Jag måste tyvärr gå nu, men om du skulle vilja någon gång skulle jag gärna ta en flygtur med dig? Frågar han och ler.

-          Visst jättegärna, säger jag och ler. Blir det som en dejt? De orden ekar i mitt hvud.

-          Hejdå Vintra, säger Nicolas mörka och klara röst. Det lät så vackert. Han lyfter från marken och flyger iväg.

-          Hejdå Nicolas, viskar jag och går sakta bort mitt träd som till min förvåning har sträckt sig högre upp mot himlens blåa nyanser och varma fluffiga moln som flyter fram. Jag går med försiktiga steg den sista biten fram till trädet och lägger handen mot den torra och hårda ytan. Värmen trycker sig igenom min handflata och strömmar vidare i hela kroppen och lyckan sprids och fyller mig från. Inne i mig kan jag höra det. Ljudet av hjärtslag. Ett liv. Så otroligt. Så vackert. Ljudet får en att dansa. Ljudet från en vän. En vän att räkna med. En vän att komma ihåg. Den guldskimrande ytan lyser fagert mot mig. Jag sluter mina ögon och det första jag kan se är insidan av trädet. Det får mig att le. Guld flyter upp och ner längs stamväggarna och i mitten kan jag skymta två ögon. Genomborrar mig och uppfyller mig. De ögonen. Glömmer aldrig. Den speciella gröna färgen lyste starkt och de var bottenlösa. De glittrade farligt men de hade fortfarande ett snällt uttryck som fick en att tveka. På om man kunde lita eller inte. Jag kände det. Jag hörde det. Pålitligheten fanns krypande och grodd i hela mig. Ett ögonblick med ögonen vilande i dennes och den hade min tillit. För alltid. Jag öppnar ögonen och stryker med handen över trädet. En ny vän. Jag backar undan och känner hur värmen avtar och hur kylan tränger sig på. Med långa hårda skär tar den över min kropp. Styr mig.

Utan ansträngning lyfter jag upp från marken och susar upp mot huset. Mina fötter sticker obehagligt mycket när lyfter. Ju högre upp jag kommer, desto mer Det finns en liten trappavsats som jag försiktigt sätter ner mina svidande fötter på. Jag grimaserar ilsket när mina fötter når marken och de verkar explodera i en extrem explosion som får mig att kvida till. Jag stiger in i huset och känner mig genast välkommen.

Nu har jag inte skrivit nå mer, så ni får mer om ett tag! Jag älskar er som förstår mig just nu, jag går igenom en tuff tid och jag har mycket svårt för en del grejer med skilda föräldrar och allt...Jag tror knappt att mina vänner sett mig arg...tur för de, jag kan bli riktigt arg och när jag är arg, då jävlar....

PUSSAR


När jag dödar går jag fri, men när jag älskar straffas jag.

sommar, älskade Elina, bästa tiden!♥

Inspiration!
'
Dessa bilder är sjukt inspirerande, ni får ursäkta att jag inte lägger upp fina bilder som jag tog med jultema som inspiration men min dator protesterar! Själv är jag sjuk, mår skit. Trött som en kamel, fryser som en ko i min ziperall, min hals agerar som en arg tiger som river sönder sitt byte, min näsa rinner och ögonen med.
Kul som fan med andra ord. Men det snöade flera centimeter och hela bergnäset och Luleå ser ut som ett enda stort glassland. Jag är lycklig! Granen på sin plats med julklappar under, saffransbullar och pepparkakor, glögg, julmat, julsånger ALLLLLLLLT är komplett! Jag älskar mitt liv just nu, förutom att jag är sjuk och att jag inte får vara med på sammandraget imorgon..livet är aldrig rättvist, men julstämningen finns äntligen hos mig!
PUSS

Han samlar på krossade hjärtan i en burk.


Stämmer fint!
Glad tjej härborta! Gör muffins (eller syrran) men ändå, jag ska nog ändå lyckas med att få hjälpa till att dekorera dom! Snart Indiana Jones film, mysig tisdag! Min svidande förkylning och min dåliga rygg gör att baletten skippas ikväll. Tummarna ner, men ibland är det bara skönt att få ta de lungt och umgås med familjen♥
Trevlig kväll!
P u s s

Santa can you hear me?

SÅ SJUKT IRRITERAD PÅ att INGAA bilder som jag vill ladda upp GÅR att ladda upp. Hat till dej min vackra data som snart inte är så vacker längre när jag har gett den ordentligt med däng. Dagen har varit awesome! Matchen jag kolla på tidigare idag var sjukt bra och lagen spelade som elitlag! Resten av dagen har gått iväg till julpyssel. Vi har kokat knäck, klätt granen, bakat lussebullar, byggt pepparkakshus OCH köpt julklappar! Awesom dag som tidigare sagt!!! Och som de inte var nog slutar vi 12 imorn som vi gjorde i fredags! Livet leker!
PUSSAR

Go ahead boy, make my day.

Bild från igår!
Hello babes!
Toppenglad tjej härborta, julkänslan har börjar krypa i hela mig! Idag ska vi nämligen klä granen, baka lussebullar, göra knäck OCH lyssna på julmusik! Kan det bli något bättre? Och som en guldstjärna i kanten ska vi och kolla på min tremännings hockeymatch i Boden? Dagen är toppad. Och som om det inte kunde bli bättre, så ska vi köpa lite fler julklappar, vi var igår och köpte också, så helgen har hittils varit awesome!
Nu ska jag fortsätta skriva på min engelska uppsats och sedan ska vi åka.
Som om livet inte kunde bli bättre, men jag ska faktiskt kanske vara med Dani senare idag! Life rocks!
Nu ska jag samla mig och återgå till engelskan!
P u s s

Me, myself & I.

Drar bort till west'n'farm eller vad det nu heter strax, vi ska mysa med julbord och show. Låter apigt bra!  PUSSAR!

RSS 2.0