"I miss it."


Två snabba, bara för att jag har extremt lite att göra. Sitter och kikar på fina grejer på stylebytyra, tänkte föröska klicka hem några fina tatueringar, ett halsband och en ring. Såg att min fina vän Fanny hade klickat hem några tatoos och jag kände mig liksom tvungen att gå in och ta en titt. Minsann vilka fina det fanns, funderar starkt på den med fåglar. Har alltid tyckt att fåglar är hemskt inspirerande. En strålande vacker dag ska jag skaffa en fågel på insidan av armen och bak på skulderbladet. Awesome. På tal om ingenting, pappa har fixat så jag får skriva ut ett tiotal bilder och sedan skriva ut de hos en fotograf, sedan rama in och hänga upp. Kommer bli kanonbra i mitt rum, lite färg för en gångs skull. Städa är även något som jag är i starkt behov av. Nu ska jag byta om till baletten.
Pussar

"The dead keeps it."

SÅ kan det gå när dani och jag har en kamera, galna kläder, smink och en urflippad dag.
Här har ni två bilder hur jag då ser ut när jag har målat mina ögonbryn. Jag tvekar fortarande starkt på att visa mig utanför huset i detta. Någon gång i framtiden kanske! Idag har jag då umgåtts med Ronja efter skolan med en ordentligt rolig dag bakom oss. Mer än så ska jag inte säga. Men något som är självklart är hur sjukt kallt det har varit just idag. Jag har gått omkring och frusit rumpan av mig, ärligt. Osäker på om den är kvar där bak. Idag har skolan ställt fram ett pingisbord, där har turnering på blodigt allvar pågått mellan killarna i 7:an. Helt ärligt så är de riktigt duktiga, jag har ingen känsla alls för pingis. Hursomhelst är det balett ikväll, skaffa mig en gravsten, tack. Kommer inte vara mycket kvar av mig efter denna kväll. Men beach 2012, here I come!  Just nu är det jag som owns the house, är alone. Så högsta volym och slutför uppdraget om att sminka sig coolt som jag och ronja började med. Fett.
K r a m
Jag ska försöka börja med mer outfit bilder, men jag tycker det är hemskt tråkigt att ta bilderna inomhus. Vill vara utanför huset i snön och ta braiga bilder. Men det hinner alltid bli mörkt och jag är perfektionist och då kan jag inte ta bilden inomhus för då blir jag inte nöjd. Bara så ni vet.

"The way it shut, it was made by those who are dead."

Har 1000 till att lägga upp. Bilderna beskriver. Roligare kan man inte ha en grå måndag.
Skratten har verkligen klingat ut och jag har alltid lika roligt med dig, Dani. Hon var förstås tvungen
att sätta på sig mina kläder och vara modell. Funderar på att anmäla både hon och mig till Elite model och börja modella. All kärlek till dig, har haft hemskt kul. Det finaste stunderna har man med dig♥ du är för bra!
Nu sitter jag och skypar med mina fina vänner och det är alldeles snart dags för träning. Hemskt roligt!
Dani åkte hem för nån timma sen och sen dess har jag bara tagit det lungt innan träningen. Det är nog bäst att jag skyndar mig att byta om innan jag kommer för sent. Imorgon vankas en ny dag, ska försöka fota lita ute i det fina snötäckta Bergnäset. Dagen har förövrigt varit finin, fler sånna här dagar tack!
Nu måste jag kila!
K r a m

New in.

En lång kjol i en härlig färg!
Superfräsig kavaj, kommer en andvända den som en tok till sommaren! Stickad tröja, supernajs.
Det fina linnet får vänta till sommaren, älskar mönstret! Denna klänning är verkligen skitfin, men bilden ger den ingen rättvisa alls. Sommarplagg, ja!
Och tillslut min superfina clutch! Är kär!
Snabb jag.
Hejsan! Vilken underbar dag! Vi for ut till Storheden imorse, men second hand butiken var inte öppen. Snopna som få trallade vi in på H&M precis brevid, och trots att jag knappt handlar där längre (förutom när det gäller billiga och goda parfymer haha) så hittade jag en hel del fina grejer som jag kommer andvända. Jag kommer garanterat andvända kavajen mycket till sommaren. Den passar bättre dit än till den kalla vintern, så den får vänta. Clutchen kommer jag troligen hänga upp eller rama in så jag kan få titta på den varje dag. Så oerhört löjlig fin, tycker jag. Efter detta for vi hem, och på schemat stod skotta taket. Så i någon timma stod jag och familj och skottade snö av taket, oerhört tungt med bra för armarna och kroppen. Jag sitter fortfarande rödrosig om kinderna, vilken härlig dag. Nu ska jag testa måla mina ögonbryn och sedan ska jag äta.
Riktigt god mat, köttfärslimpa med hasselbackspotatis, brunsås och sallad. Vattnas i munnen!
P u s s

"Is this all?"

Världens härligaste frukost med en croassiant (?) har blivit uppäten och ett minne blått. På bilderna har ni dagens, lång svart skjorta med stickad glittrig och svarta byxor. Även detta armband är hemskt fint, och det fick jag av världens finaste Elina och Moa. Älskar er! Nu ska jag hoppa i detta på bilden, sitter fortfarande i nattlinne utslagen från gårdagens matcher med träningsvärk ungefär överallt. Härlig känsla faktiskt. Idag ska jag ut till storheden och ÄNTLIGEN handla second hand, jag har verkligen inte orkat dessa veckor som varit. Vi får väl se om jag hittar något snyggt, man kan ju alltid hoppas. Ska försöka leta reda på en sminkborste för ögonbryn idag, ska nämligen testa se hur jag ser ut om jag målar mina. Mina ögonbryn är helt knall ljusa, man kan knappt se de. Ni får se resultatet sedan. Om jag känner att orken finns kvar och att min syrra är på glatt humör tänkte jag försöka gå ut och fota lite mer. Senare ikväll ska jag även försöka fixa Tildas header, fy skäms på mig som inte har gjort det tidigare i veckan. Nu ska jag kila, bloggar troligen senare!
P u s s a r

"We could use this, as a weapon."

Jag.saknar.sommaren. Punkt och slut. Varma dagar, bada med vännerna, chilla hårt, sena kvällar, vakna sent, shoppa, fri, inga problem, alltid glad. Vill bara ha det NUNUNUNUNUNU. Men vad ska man göra när man bor på jordens kanske nordligaste ställe? Det är bara att hålla ut. Se på den ljusa sidan.
Idag har denna tjej hunnit med mycket, denna dag har innehållit allt från A till Ö. Och ja, vart ska jag börja?
En trött Esther steg upp imorse, dock taggad till miljarder. Dunderfrukost placerade sig i min mage och vi begav oss bort mot sunderbyn. Vi spelade en tidig match, 9.30, och detta märkte ingen skillnad alls. Baik spelade så oerhört bra, vi spelade verkligen som ett riktigt lag ska göra. Dock spelade vi lika denna match, men jag tycker vi var värd vinsten. Trött som bara den tog jag mig hem och åt ordentligt, drack resorb och vilade medans jag laddade om för nästa match mot Boden. Denna match spelade vi väldigt awesome och den slutade även lika. Men sista matchen blev ett ordentligt bombnedslag. Baik har nog aldrig spelat såhär bra på denna säsong. Vi tryckte även till K4 som vi mötte ordentligt, och då menar jag ordentligt. Vi verkligen tacklades, och domaren dömde inte ett skit så det var lika bra att köra på. Egentligen förtjänade minst hälften av båda lagen avstängning. Och jag tror aldrig jag har varit så förbannad på ett lag. Jag hatar de så innerligt. Därför var det extra skönt att gå runt och skryta högt i deras närhet att vi vann med 9-3. Extremt roligt om ni frågar mig. Och efter matchen tackar man ALLTID. Det gjorde inte vissa tjejer i detta lag. Och det gjorde mig så sjuhelvetes förbannad att jag visste inte vad jag skulle göra. Så jag kunde inte låta bli att skrika lite extra att vi vann. Ska de mig ett ordentligt snack med deras tränare om de gör samma sak nästa gång. Jag har precis ätit skitgod pizza och nu gissar jag att popcorn, en film, familj och en tidig kväll väntar. Hoppas ni har haft en bra dag!
K ä r l e k

"So this is the end?"

Små bilder. Ursäkta. Men dessa bilder har jag plockat ut från Gotland och sommaren 2011. Gud vad jag vill ha värme och soligt. Jag vill ha gröna träd och dagar där man kan gå ut i shorts utan att vilja ta livet av sig. Gud vad jag vill ha sommar, men vintern är ändå inte helt fel ibland. Denna dag har varit bra hittills, rolig och underhållande. Saknar skolan, helt unbelievable. Hur som haver har jag bara tagit det riktigt, riktgit lungt inför de kommande innebandy matcherna som ligger och väntar på att jag ska komma och ta de. Jag tror att jag ska placera mitt huvud på kudden inom 10 min, ska åtminstone försöka. God pannkaka vilar i min mage och just nu sitter jag nergosad i soffan och spanar in Criminal Minds. Darrar av skräck, sjukt brutalt och läskigt. Men kan ändå inte sluta titta, även fast jag är väldigt känslig för blod och sånt på tv. Nu ska jag lägga ifrån mig datan, ha en bra kväll.
K r a m

"The world will fall."

Godmorgon! Jag är glad och pigg som bara den en morgon som denna. Jag ska snart snöra på mig skorna och åka den korta sträckan mellan stan och min skola. Möter även Ronja som hoppar på bussen busshållplatsen några 100 meter bort. Dagen är fullsmockad med fina och roliga grejor att göra, så vad väntar jag på? Fast egnetligen skulle jag betala guld och diamanter för att slippa slöjden, så oerhört tråkig. Men som jag tidigare sagt, sånt är livet. Idag är det då älskade fredag, för er som missat det. Vilket innebär att jag tjoar iväg till pappa och ska vara hos honom den kommande veckan. Vilket betyder att uppdateringen kommer bli sämre, men jag lovar att jag verkligen, verkligen ska försöka att uppdatera!
Nu är det nog bäst att jag skyndar mig, innan bussen hinner åka utan mig!
K r a m a r

"You can't take it, you don't understand."

En nyduschad överhyper Esther sitter med darrande fingrar och skriver detta. Hela min kropp är i något sorts adrenalinläge, jag vet inte vad jag ska göra och får snart panik. Jag vill ut, med det är kallt så den diskutionen är inte ens påbörjad, jag vill springa runt men har inte nog med plats. Jag vill fota men jag orkar verkligen inte. Jag känner mig lite som den där hackspetten som springer runt och hyperventilerar, ni vet den som inte kommer så bra överens med Kalle Anka. Jag ska försöka varva ner med hjälp av lugnande låtar, en påse chips och coca cola flaska. Kommer nog dock hjälpa 0,0%, men alltid en början. Som om detta inte var nog, har jag visat min smarta sida och med stor intelligens rivit bort en vatten blåsa utan anledning. Fy fan (ursäkta) vad ont det gjorde, jag trodde knappt att jag hade någon tå efter detta. Brutalt som detta var rev jag bort skinnet under hela stortån och blodet rann. Nu sitter jag med ett fetma tå och plåster på. Köttsåret under tån var väldigt fint, hade ingen lust att klistra på ett plåster. Men sånt är livet! Nu ska jag lyssna en sista gång på den urflippade låten Narwhals, skratta några fler gapskratt på den super roliga sidan 9gag.com och sedan kila iväg och se film. Imorgon har jag sovmorgon, resten av klassen med för den delen. Kan inte släppa denna härliga känsla, så oerhört nöjd. Dock har vi det varje fredag. Men just denna fredag känns det så himla klockrent att få stiga upp en timme senare! Verkligen kunglig känsla.
Pussar

"The eye is always watching."

Ni får leva med att bilderna ser lite konstiga ut, men just nu så mixtrar jag och prövar på olika redigeringar. Ni får hojta om ni gillar det eller ej, gärna på blogresponse!
Jag har kämpat med detta inlägg i snart 4 timmar. Jag vet inte vad som hände. Först var jag tvungen att ta bilderna, sen ladda över de, sen redigera de och DÄR fastnade jag och innan jag visste ordet av så var min eftermiddag som bort trollad och träning stod högst upp på schemat. Så förlåt så hemskt att jag inte bloggat för än nu. Träningen var huur som haver den bästa träningen på minst 3 veckor. Allting bara lossnade och rätt var det var så spelade baiks flickor 98/99 som ett elitlag. Vi visade oss, hade perfekta passningar, skitsnygga skott, asbra målisar, superbra "kommuntikation" och alla sprang rumporna av sig. I helgen ska vi minsann ta de alla!
Om ni är intresserad är dagens med på dessa bilder:
Byxor: Bikbok         //Linne: Monki       //Cape/poncho/whatever: Monki      Jag hade även på mig ett halsband från Glitter (inte samma som igår), armbanden på bilderna och en finfin silver ring.
Nu står världens allra godaste middag på bordet och väntar. Oxfilé med bakad potatis och sallad. Åhh, det vattnas i munnen. På de första bilderna ser ni en semla, DETTA VAR ÅRETS FÖRSTA SEMLA!!! Och gudars vad god den var! Riktigt smarrig. Sen kan jag inte låta bli att bli oerhört charmerad över skorp paketet med "brandt" märket på. Så sjukt fin, skulle vilja rama in lådan och hänga upp den! Nu ska jag äta, ska försöka klämma in ett till inlägg ikväll!
Pussar

Hår.

Till att börja med så ska jag säga att jag är extremt noga med mitt hår. Mest för att om jag plattar håret alldeles för mycke kanske mina lockar försvinner, och det är det sista jag vill. Därför låter jag alltid håret självtorka och jag kammar det inte när det är blött.
1. Ni ser nog de gigantiska flaskorna i rött och vitt, svåra att missa liksom. Det är då mitt nuvarande schampo/balsam och det är allt annat än dåligt, verkligen helt underbart. Luktar supersupergott gör det även! Mitt hår blir alldeles supermjukt av det och doftar ljuvligt! Vill egentligen inte skiljas ifrån det...
2. Om ni ser efter brevid schampo och balsam flaskorna hittar ni en till flaska (suprise) med Urban tryckt fram på. Om ni kikar ännu längre bort får ni syn på en flaska som är ungefär samma storlek och prickig. Dessa två hänger liksom ihop. Flaska nr. 1 är ett väldoftande och supergosigt mousse som man applicerar i håret och framhäver lockarna. Superbra är det verkligen. Flaska nr. 2 ska man spraya på efter man satt i detta i håret och denna gör att håret får glanseffekt, luktar supermumsigt och är skitbra det med.
3. Den stora lite gömda flaskan med ett K på är ett sorts styling/spray mousse. Detta är min moders, men jag andvänder det med jämna mellan rum, speciellt om jag plattar håret eller vill få "volym" i håret. Vet inte vad den ska andvändas till engentligen, men jag improviserar! Bra är det iallafall de få gånger jag andvänder det, är från Kevin Murphy så där har vi ju svaret till varför den är bra.
4. Den silvriga flaskan med ett C på är också ett sorts mousse. Det luktar supergott, om jag har det i mitt hår kan jag sitta och lukta på håret i flera timmar. Hursomhelst är det ganska bra, det luktar bättre än vad det är. Håret blir väldigt fettigt, iallafall mit hår, så jag försöker att andvända det så lite som möjligt. De gånger jag kan andvända det är när jag vill hålla mitt hår på plats när det platt så att det inte blir lockigt. Men även dessa gånger är det inte ofta jag andvänder det.
5. Den andra stora och långa flaskan är då hårspray från Klippoteket. Jag erkänner att jag andvänder hårspray oerhört sällan, men när jag gör det andvänder jag ytterst lite. Men detta hårspray rekommenderas det är väldigt bra!
6. Den lila gulliga lilla tuben med texten Bed head luktar så ljuvligt att det är nästan bara därför jag andvänder den. Men detta är som ett sorts hårgele som håller håret på plats och man kan forma det som man vill lite grann. Ett oerhört bra och godisluktande hårgrejs.
7. Den silvriga lilla med Got2b texten är ett sorts volymspray. Man sprayar detta u hårbotten och låter det torka och hips vips får man bättre volym på nolltid. Luktar gott gör den även. Jag andvänder den inte dagligen, men väldigt ofta. Men detta är dock min syrras, så jag får passa mig!
8. Och den runda sötaste lilla burken är mitt älskade hårgele som jag andvänder när jag plattar håret och vill att det ska fortsätta vara platt. Detta älskar jag verkligen, det är något jag andvänder rätt så ofta faktiskt!
Luktar himmelskt det med, varning dock för väldigt kladdigt. Men bra är det!
Detta är nog det jag brukar andvända mest till mit hår. Jag andvänder INTE alla dagligen, utan delar upp det beroende på vilken frisyr jag har. Ingen av dessa är speciellt märkvärdig så ni hittar detta på nästan vilka butiker som helst. Dock inte Kevin Murphy och Bed Head, det köper man hos en frisör tror jag.
Nu ska jag hoppa iväg och möta upp med Ronja, tacosen ligger mysigt nerbäddad i min mage och hungrig lär jag inte bli på timmar! Ha en bra kväll alla fina!
K r a m

"There is nothing for you here, only death."

Detta är en små bilder på vad denna dam gick runt i idag. Stickade från Monki, Skjorta från Jc, jenas från Diva (min älskade älskade Cheap monday) Halsband från glitter och några tjusiga ringar. Mitt hår fick tillåtelse av mig denna morgon att vara utsläppt i en enda röd-brun lockig korkskruvlockig röra. Jag har alldeles nyligt kommit hem från mataffären, nöjd är man när man handlat ett splitternytt superschampo som rekommenderas av många, ska bli spännande. Ikväll kommer hela lägenheten fyllas med doften av Tacos, min mage kurrar. Även om maten i  skolan denna dag rockade, fisk i curry sås och kokosmjöl med sönderkokta övertorra potatisar. Satt finfint då, men matmonster som man är så behöver jag mat NU. Så jag ska gå och kicka igång middagen själv så att den någon gång kan bli klar. Senare ikväll ska jag studsa iväg till Ronja och mysa på hos henne med spa-kväll. Mitt ansikte blir übertorrt av den kalla luften, så en ansiktsmask kommer inte sitta fel! Lektionerna har rullat på som vanligt, och denna dag har jag varit klart gladare än de tidigare dagarna. Tummarna upp för det!
Nästa inlägg blir om vilka hårprodukter och hudgrejsor jag andvänder, hoppas det uppskattas!
P u s s

"It will take his life."


Som ett barn på julafton trippar jag iväg på tå för att få dricka varm choklad som min käraste moder gjort, efter ett hårt träningspass är detta oerhört skönt! Trodde ärligt att jag inte skulle överleva, men here I am.
Efter det ska jag gå och lägga mig, mina ögonlock protesterar men jag SKA ha min varma choklad vare sig de vill det eller ej. Godnatt alla fina!
Godnattpussar

"Every day he moves closer to Mordor."

Dagens, skön och slapp outfit.
Byxor: Bikbok    // Tröja: Carlings  //Halsduk: Monki   //Halsband: Diva    //Ringar: Kappahl och Gina tricot.
Det har jag trallat omkring idag, aningen kyligt men det får man väl räkna med. Lektionerna har varit dödsjobbiga jag har varit trött precis exakt hela dagen, ända sen sekunden jag vaknade denna morgon. Gårdagen har varit likadan. Kan kanske bero på att jag har somnat kring 3 varje natt? Eller ska jag säga dag?Bussresan var dock upp piggande med två av sveriges kanske roligaste killar och även älskade ronja, skratten var oändliga!
Anyway, jag tror jag ska ta mig en powernap för att bli snäppet piggare, men vi får se, måste ju kunna somna ikväll. Det är nu balett en kväll som denna, efter det kan jag nog inte var vaken mycket längre så förhoppningsvis får jag sova hela natten. Idag har jag vandrat ommkring som ett åskmoln på skolan, ingen blev nog vidare glad av att se mig sur, så imorgon ska jag försöka vara lite gladare iallafall!
Ha en bra kväll!
P u s s a r

"Why are you saying this?"

3 finfina, ska försöka ta mig ut med syrran och fota lite mer. Har hämtat kilon med inspiration efter i lördags och vill gärna ut och fota igen! Nu ska denna lilla tjej nöjt placera sig i en varm och skön säng. Det har jag längtat efter i cirkus 14 timmar nu. Imorgon är det tisdag. Veckans längsta dag. Men många roliga pass, bild tillexempel och musik är ett annat exempel. En rad skratt planeras också, vi får väl se. Träningen gick sådär, helt ärligt så var jag så trött att jag knappt orkade springa, måste sluta med att vara uppe såhär sent.
Godnatt alla sötnosar!
K r a m

"Some things are certain."

Superdupergod smoothie, yvigt lockigt hår och ett leende på läpparna är jag just nu. Forever happy. Skoldagen har varit helt okej, har dock vandrat omkring som en zoombie hela dagen, somnade klockan 12 och vaknade klockan 6. Jag har trallat omkring hela dagen och önskat att dagen kunde ta slut så jag kunde få åka hem och sova. Plus att maten inte var blodpudding utan RÅ blodpudding, och jag klarade det inte. Min lunch blev två små äpplen. Så jag har precis tryckt i mig lite mat och mår lite bättre nu. Träningen ikväll kommer ta kål på mig, längtar bara tills jag får sova en hel natt efter det. Nu ska jag plocka fram målargrejorna och fortsätta prata med Daniela och Peter på skype.
Pussar

"Much that once was, is lost."

Går och lägger mig med dessa toksnygga grabbar på näthinnan.
Godnatt till er alla!
P u s s

"He was strong in life."

Syrran gjorde ett überbra uppträdande i kyrkan, jag tror nog att jag missade att informera om att hon skulle sjunga. Hon var hursomhelst jätteduktigt och de var de andra som sjöng också. Orgeln på bilden inspirerar mig. Eller orglar (?) har jag alltid inspirerats starkt av, de är så himla fina och typ firdfulla. Jag bli lugn av de.
På schemat står nu en lång varm, härlig och varm dusch. Sedan ska jag fixa naglarna, mina ser inte så vackra ut just nu och behöver en ordentlig make over. Jag har målat skitmycket både idag och igår, dock blev det bara två teckningar, mindre fina. Men jag la ner mycket tid på de och då tar de sin lilla tid! Är grymt sugen på att klicka hem lite grejer från Kandee, men eftersom mitt bank konto är ganska ihåligt så får vi väl se hur de blir med det.
Vill verkligen måla ännu mer, det är så gudomligt kul! Nu ska jag springa in i duschen och medans laddar filmen jag ska kika på klart! En stor fet chipspåse väntar även på mig, så lika bra att skynda sig!
P u s s

Ja tack.

Ge mig. Fransisco och Harry kan nog vara jordens snyggaste killar. Dock är snubben på de två första bilderna Jossans, men man kan ju alltid drömma.
Åh, dregglar.....
K r a m

"Ride to war."

Dessa bilder beskriver både gårdagen och denna "morgon". Jag erkänner att vi vaknade någon gång vid 12, jag tror jag och jossan somnade vid 3 efter en gigantiskt rolig kväll med flera ton av gapskratt och bra humor. Vi såg även Scary Movie 1, många skratt till den även. Vi hade musik på högsta volym och sjöng falskt med till superlåten Titanium och ett dussin andra megabra låtar, vi dansade även som galningar vi kande liksom inte låta bli. Vi lagade Sveriges godaste pizza som Josefin fick styra upp annars skulle inte denna lägenhet jag sitter i nu finnas. Vi byggde domino med böcker runt i hela lägenheten, vi spelade plockepinn, Alias, charader, ordberättelse och vi satt även och bara pratade. Klunkade läsk, proppade godis, chips och popcorn. Josefin har precis lämnat lägenheten och jag kan knappt hålla ögonen öppna. Resten av dagen spenderas nog framför tv:n med min älskade alviska bok och sagan om ringen filmerna. Har inte pluggat alviska på ett tag nu, dags att köra igång igen. Denna morgon har jag hunnit käka x-antal American Pancakes med någon "nyttigt" sirap och jordgubbs sylt. MUMS! Så god frukost vill man ha varje morgon.
Hoppas ni har haft en supermysig helg, själv tycker jag den har gått supersnabbt och förstår knappt att skolan börjar imorgon igen. Vi får väl se hur jag lyckas, kommer inta att kunna öppna ögonen imorgon när min väckarklocka ringer. Ha en mysig söndag alla! Hoppades ni gillade min "novell" del jag la upp igår!
Pussar

Vintra.

Vintra Del 4
Detta är en ASLÅNG DEL, hoppas ni läser hela!

Värmen strömmar mot mig och jag kan se de vackra ögonen i trädets mitt le mot mig, med dess farliga glitter glimmande gömt och långt nere i ögonen. Som om jag bott där i flera år, visste jag precis vart allting låg eller stod utan att jag behövde titta. Jag utforskar huset och kommer fram till att det är vackrare och har mer hemligheter än en flickas hjärta. Golvet är en stor skiva av mörkt, mjukt och varmt trä som täcks av en matta ihop sydd av tusentals löv med silvertråd. Likt en skimrande sjö stirrar den på mig och den får mig att le. Huset har tre små rum och då är köket och vardagsrummet med räknat. Köket träffar man på direkt man kommer in genom dörren, man har det på sin högra sida och vardagsrummet på sin vänstra. Det är som ett enda stort rum. Det finns ingen vidare hall, bara en klädhängare och ett litet skoställ samt den vackraste spegel jag sett. Spegelglaset glimmade och blänkte. Det bländade mig nästan. Den var inramad med det mest utsökta och magnifikaste mönster jag sett. Längst ner var det slingrande små figurer och krumelurer som gjorde sig vackra och det liknade som om de blåste fram i vindens element. Lite högre upp kunde man se älvor fram lyftandes av vågorna och av delfinerna. Det stod för elementet vatten. Ändå högre upp kunde man se älvor som stod i lågor. Deras ögon glimmade farligt och deras ansiktsuttryck var farliga. Högst upp stod en älva med händerna uppriktade i luften, och där uppe svävade symbolen för elementet jord. Mitt element. Jag var som förstummad. Jag lyckades slita blicken från spegeln och fortsatte framåt. Köket var av det finaste marmor i vitt med glänsande blå safirer som små knoppar på lådorna och skåpen. Diskhon och kranen var av rent silver och spisen och ungen var av brons. Köket skapade en harmonisk känsla. Det fick mig att slappna av. Bli avledande från världen. Jag gick fram mot köket och strök med försiktig hand över den kalla marmorn. Jag rös i hela kroppen. Jag öppnar lådor och luckor. Jag hittar bestick av rent guld med små röda ädelstenar som dekoration. Tallrikar av silver med gröna ädelstenar. Glasen av det renaste glasart jag någon sin sett. Prytt med blåa ädelstenar. Det var så vackert. Jag vill bara gråta. Låta de lyckliga tårarna värma mina kinder och torka i salta mängder. Det fanns ett litet matbord med plats för högst fyra personer. Det fann sig i det mest utsökta slipade träet med vackra slingrade mönster. Allting föreställde mitt element jord. Stolarna var av samma träslag och med samma mönster som på bordet. Jag ler. Så fint. Så fridfullt. Det fanns ett fönster i köket. Det räckte gott och väl för att lysa upp halva huset. Med tunna skimrande gardiner för fönstret som jag lätt förde undan fann jag den mest vackra utsikten någonsin. Dalen målades guld blandat med rött från solens sen strålar och stoftet som snurrade i luften glänste fagert och lent. Älvors trötta vingslag hördes på avstånd och det knall gröna gräset lyste starkt. Det lilla vattenfallet porlade högt och jag kunde skymta den guldiga bottnen. Jag backar undan, överväldigad över något så vackert. Jag gick bort från fönstret och fortsätter fram till vardagsrummet. Det finns ingen teve. Varför skulle det finnas? Jag ler för mig själv. Soffan är i ett skimrande grönt sidentyg. Den såg extremt inbjudande ut. Jag slår mig ner och sjunker långt ner i soffan och suckar tungt. Bordet är sammanvävt av bark, det såg inte särskilt stadigt ut, men det var skickligt gjort. Mitt emot soffan stod en fåtölj i samma tyg. Den stod och gapade mot mig och såg minst lika inbjudande ut. Jag reste mig sakta från soffan. Jag vinglar till men lyckas hålla balansen. Det finns ett stort fönster täckt med en stor blå gardin med silvermönster. Mönstret föreställer symbolen för jord och jag känner en varm ilning inom mig. Jag fortsätter med raska steg in i sovrummet. Jag drar efter andan. Det var så obeskrivligt perfekt. En enorm säng bredde ut sig framför mig. Sängramen var av mörkt trä och det slingrade sig i vackra mönster, även dessa såg ut att föreställa alla elementen. Ovanför de stora mjuka kuddarna i siden bredde sig ett jättelikt mönster i trä, och det föreställde såklart symbolen för jordens element. En kvinna med en fladdrande klänning i vacker form som står med uppsträckta händer och i hennes händer vilar en halv sol och en halv måne lutade mot varandra. Omkring dessa slingrar sig gröna växter och blommor. Kvinnans ansikte är vackert. Perfekt format, läpparna är avslappnade och fylliga, ögonen är slutna, men man kan se de långa ögonfransarna vilandes mot kinderna. Näsan är liten och spikrak. Hennes långa hår fladdrar i vinden och skapar en stor slöja omkring henne. Den symbolen kommer alltid vara helig för mig, alltid. I de fyra hörnen av sängen klättrar varsin stång upp med vackra runda mönster. Mellan de fyra stångarna går en fyrkantig ram och på dessa hänger långa skimrande knallvita gardiner som täcker sängen som en atmosfär. Det finns en stor garderob i en vit nyans med blommiga målningar på. Jag öppnar garderoben och drar efter andan. Så långt ögat kan nå ser jag vita klänningar i olika längder och mönster. Bara klänningar. Minst 40 stycken. Jag hittar även flera olika sandaler och flera påsar med stoft, ett bälte som jag kan hänga i midjan där jag kan hänga mina stoftpåsar, min kniv och andra nödvändiga saker. Jag finner även huvudbonader som blomdiadem och små hattar med olika mönster. Lyckan svärmar i hela mig. Väggarna i huset är täck av varmt trä och här och var finns inristade älvor som står för var och ett element. Så otroligt. Just jag skulle få allt detta. Just jag. Jag får ett hugg i magen när jag inte längre kan komma ihåg min mammas namn. Jag skakar snabbt av mig känslan och fortsätter att titta mig om i rummet. På andra sidan, mittemot garderoben finns ett sminkbord. Den stora spegeln är inramad av en enorm guldram och lådorna som sminket och mina hårklämmor i silver med diamant knoppar är förvarat i är i silver. På bordet framför ligger det som jag troligen kommer använda mest. En liten tub med kroppsglitter, en rosa puder och ett mörkrött läppstift. Jag trodde verkligen inte att älvor var medveten om att smink fanns. Plötsligt slog det mig själv som en blixt. Jag har faktiskt inte kollat mig själv i spegeln ännu. Inte en enda gång. Inte ens när jag kom in i huset och kollade på spegeln i hallen. Inte nu när jag sitter vid sminkbordet. Jag tar ett djupt andetag, redo att möta det nya jag. Jag lyfter långsamt blicken. Och tror inte mina ögon. Spegeln svarade på mina frågor. Den svarade på mitt jag. Mitt inre jag. Den jag varit hela tiden. Jag var vacker. De stora ögonen som inramades av de långa knallsvarta ögonfransarna tittade förvånat tillbaka på mig. Det avlånga ansiktet hade en oerhört vacker form och kindbenen och käkbenen var båda höga och tydliga. Min näsa hade blivit spikrak och mina läppar var perfekt formade och fylliga. Huden skimrade i en pärlas sken och jag kunde verkligen inte sluta titta på mig själv.

Håret hängde lugnt över axlarna och var färgat i en mörk brun färg. Lockarna skruvade sig längst ryggen och skimrade till när solens strålar nådde fönstret på rummet och kikade in. Jag log mot min spegelbild. Den log tillbaka. Svarade på mina reaktioner. Det var verkligen jag. Jag reser mig lycklig och lättad. Jag tittar upp i taket och hittar lampor i en rund form som man kunde se rakt igenom. Det var bara fyra slingrade vackra pinnar som satt ihop och bildade den runda formen. Jag förstod inte. Hur skulle de kunna lysa? Jag hör en röst viska stoft. Jag hoppar till och ser mig runt i rummet. Ingen i närheten. Jag suckar tungt och skakar på huvudet. Jag gör som rösten säger och lyfter handen mot lampan. Jag fokuserar på jordens stoft och jag kan se ett grönt ljus lysa från min hand i ett ögonblick och i nästa glöder lampan i ett guldsilvrigt grönt ljus som lyser klart i rummet. Jag gör likadant med resten av lamporna i det lilla huset. Plötsligt lyser hela huset i en varm grön färg och jag känner mig hemma. Jag springer runt i huset och skrattar. Tillslut hoppar jag i sängen och sjunker sakta ner bland de silvergråa tygerna. Overkligt. Här är jag, Vintra, en vacker älva som för bara några timmar sedan var en nolla på skolan. Nu är jag en av de mäktigaste älvorna i dalen som står i kontakt med jord. Jag ler lyckligt.

Jag vaknar till liv ur min dröm av höga hårda knackningar på min dörr. Jag skyndar till dörren och tar ett djupt andetag. Kollar mig snabbt i spegeln på förbi farten. Sakta öppnar jag dörren. Jag möts av en Alexias stora ögon. Hon ler varmt.

-          Hallå där Vintra, sjunger hennes röst.

-          Hej Alexis, kraxar jag tillbaka och skäms över min skärande röst.

-          Det är ingen fara, din röst håller på att utvecklas till något bättre, säger Alexia som om hon kunde läsa mina tankar. Jag ler svagt som svar. En lång tystnad uppstår.

-          Vi ska ut, du vet och lura folk, viskar Alexia och ler elakt.

-          Jaha? Säger jag dumt.

-          Vill du följa? Frågar Alexia mer förtydligat.

-          Visst, svarar jag utan att veta varför. Jag känner paniken växa i mig.

-          Det är inte vidare svårt, ställ dig bara på en äng och dansa och le ljuvt, säger Alexia och flinar mot mig, precis som om hon hade läst mina tankar igen.

Jag nickar i brist på ord och följer efter Alexia som kastat sig ut från trappan och fällt ut sina glimmande vingar i skenet av stoft. Jag känner blåsten i håret och lyckan tar plats i mig. Att flyga var så oerhört befriande. Jag vet inte hur jag ska beskriva det. Ingen aning. Man förändras. Man känner livet springa omkring inne i en. Alla borde få uppleva känslan. Alla.

Framför mig flaxar Alexis och allt flera älvor sluter upp med oss. Jag har inte tänkt på det förrän nu. Vi är minst 20-30 stycken. Som en mindre klump tar vi oss snabbt framåt mellan skogens alla träd med Alexia i spetsen. Hennes ljusa lockar fladdrar farligt i vinden men lyser starkt av stoftet som singlar omkring i luften. Lågt börja jag för mig själv. Min klara röst fyller hela mig och jag kan inte låta bli att sjunga lite högre.

Alexia fäller upp handen och hela gruppen stannar tvärt.

-          Vem är det som sjunger? Frågar Alexia och vänder sig om mot gruppen.

Jag känner rodnaden stiga i ansiktet och jag slår ner min blick i backen.

-          Är det du Vintra? Frågar Alexia och jag känner hennes blick bränna hål i mig.

Jag nickar stumt och lyfter försiktigt blicken och möts av Alexias blåa stora ögon. Men de uttrycker varken ilska eller irritation. De uttrycker intresse. Jag känner allas blick plötsligt vilar på mig.

-          Fortsätt med det, fast ännu högre! Utropar Alexia och jag känner ett sting av förvåning sticka till inom mig.

-          Får jag fråga varför? Hör jag mig själv säga och jag kniper snabbt igen munnen så att jag inte ska yttra fler dumma ord.

-          För att det får en att bli mer…stridsmotiverad, säger Alexia och ler.

Alla älvor nickar instämmande.

Toppen. Jag fick alla att verka mer strids motiverade. Vilken dröm. Jag suckar tungt men inte hörligt. Jag viker undan från Alexias genom borrande ögon och jag kolla lätt åt sidan.

Då möter mina ögon Nicolas. Hans bruna ögon glittrar farligt. Han ler mot mig. Men inget snällt leende. Mer hånfullt, som om han hade lust att döda mig. Jag ler osäkert tillbaka och vänder bort huvudet för att slippa titta på honom.

-          Fortsätta sjunga Vintra, säger Alexia kort, vänder sig om och tecknar åt gruppen att vi ska fortsätta flyga framåt.

Jag lyder och högt sjunger jag en av de vackraste låtar jag vet. Klart och högt klingar min röst ut och sprider sig runt oss och fortsätter vidare in i skogen. Orden i låten lämnar en tunn hinna om sig och lämnas bakom oss. Så snabbt flyger vi. Jag känner plötsligt hur arg jag är. Hur sugen jag är på att bara ha ihjäl någon. Jag ska locka in någon i vårt land. Och den ska stanna här. För alltid. Hur den mörka, mörka känslan kryper i mig. Hur mina vackra ögon blir svarta och glittrande farliga. Hur mina tänder blev spetsiga. Det breda flinet grinade över läpparna. Jag är ond. Jag känner mörkret kretsa omkring mig och det uppfyller hela mig med en härlig känsla. Det här är det nya jag.

 

Med hastighet flyger jag fram. Mer om mer lust växer i mig. Jag vill döda någon. Jag kikar hotfullt omkring mig och möts av svarta och onda leenden. Vi är onda. De är onda. Aldrig goda. Lurad från början. Lögner som var trovärdiga. Inte längre. Vi är onda.

 

Vi styr mot marken. Graciöst tar fötterna emot och vi står stadigt i den gröna mossan. Jag ser mig omkring. Alla har svarta ögon och spetsiga tänder med breda flin lekandes på deras läppar. Ondskan är tung. Jag kan nästan känna den genom att bara sträcka ut handen och luften. Nästan ta i den.

Alexia säger några främmande ord på ett vackert språk och mörka slingor sipprar upp från marken. De slingrar sig runt varje älva och ger den kraft. Själv upplever jag det som njutning. Det var oerhört skönt. Aldrig låta mörker lämna mig. Jag ser svart i några sekunder innan de lämnar mig. Jag ser mig omkring. Älvorna har fått svarta ögon. Knallsvarta. Klänningarna är blänkande svarta och mörka slingor skingrar sig likt en cirkel runt varje älva. Naglarna är gula och långa och tänderna vita och oerhört spetsiga.

Håret svart, nött med grå dystra slingor. Allas hår hade blivit längre och det rörde sig. Flytande rörelser, som om det satt ormar på huvudet.

Vi är redo.

Nu ska vi lura människorna. Vi ska vinna. Jag ska döda. Lämna spelplanen som segrare. Och återvända med blodtörst.

 

 

När vi går utanför glasmuren händer något. Jag blir vacker igen. Kanske vackrare än någonsin förut. Alla de andra också. Jag ler gudomligt. I mitt huvud kan jag höra Alexia kommunicera med oss alla. Ordern lyder att vi inte ska leda in någon i vårt land ikväll.

Vi ska lura. Sen döda. Vi ska visa att vi är farliga. Att vi är mäktiga.

Begäret väcks till liv inom mig. Brinner som en låga. I en lång rad brevid varandra går vi. Alla ler. Vi får order att sprida ut oss på den väldiga ängen. Jag styr åt vänster. Första människa jag ser, ska jag lura. Jag ler mitt mildaste leende och börjar sjunga och dansa. Jag börjar tänka på jord och känner den gröna kraften fylla mig. Runt mig ber jag blommor växa och gräset bli grönt. Ber den gröna kraften skydda så att ingen ser mitt mörka jag. Alla älvor gör konster av olika slag. Alla gör sin egen grej. Någon spelar på ett instrument gjort av bara vatten, några står och skrattar, springer runt och visar lyckan.

Jag sneglar på Nicolas som står en bit bort från mig. Han står och trixar med sitt vatten. Går runda ringar och skjuter iväg de genom luften. Jonglerar med vattnet i luften Hans vältränade armar arbetade och jag kunde inte låta bli att stirra lite extra. I det sena solljuset glänser hans mörka kropp som diamanten själv. Håret likaså. Jag var tvungen att le.

Jag märker plötsligt att han tittar på mig. Jag viker undan blicken, men känner hans fortfarande brännande i ryggen.

 

Första människan. Le. Titta. Förtrolla. Lura. Döda.

 

Jag ser killen titta på mig. Han går på andra sidan vägen. Jag ler mot honom. Han stannar upp och tittar som om han försökte förgöra mig med blicken. Men inte. Jag stannar kvar.

-          Kom, min vän, viskar jag i den vackra kvällen. Luften bär med sig orden och för de till honom. Han tar ett tveksamt steg.

-          Ingen vill ha dig, bara jag, fortsätter jag med sjungande röst. Han tittar förvånat på mig.

-          Men…började han utan att släppa mig med blicken. Hans ögon såg på mig. De tydde att han tyckte jag var vacker.

-          Inga men, den enda som älskar dig är jag, följ med mig. Säger jag förtrollande och det verkar få honom att bestämma sig.

Men beslutsamma steg går han emot mig. Mörkret sluter sig. Fyller mig. Lämnar ingen tom yta. Han är död. Mitt handgrepp hårdnar. Det onda flinandet återfinner sig till mina läppar och mina ögon bli svarta. In i hans huvud, radera och bränna. Bara detta ögonblick ska finnas. Inget annat.

Död. Blod. Borta. DÖD.

 

 

Hon var så vacker. Ögonen värkte nästan. Hon ville ha mig. Och jag henne.

Hennes leende. Ögonen. Dansen. Vingarna. Hon var perfekt. En ensam fågel sjunger i mitt hjärta att jag känner henne. Att hon är min vän. Men min röriga hjärna har inte tid. Inte tid att tänka på verkligheten.

Med beslutsamma steg går jag emot henne. Redo. Redo att möta henne.

Hon räcker fram sin hand. Jag tar den. Varm och kylig. Tunn och mjuk. Lätt men tung. Till och med hennes händer är vackra. Mina kärleksfulla ord når inte fram till henne. De studsar tillbaka som om de slagit emot något hårt. Som en sköld runt henne slungade orden mot honom och avvisade de. Plötsligt hårdnar hennes hand. Klämmer fast min i ett järngrepp. Jag kvider till. Hon ler hemskt. Flinar mot mig. Jag försöker fly men det går inte. Plötsligt ser jag det. Förändringen. Hennes vackra, vackra ögon bli svarta. Knallsvarta. Mörkret uppfyller de. Hennes vita långa, svepande klänning blir svart. Nattsvart. Längst nere ser jag de svarta trådarna strömma likt en vacker, hotfull kappa. Naglarna växer gula, svarta och långa. De tränger sig in i min hud och jag känner hur de skär genom mitt kött och jag ser blodet börja rinna. För mycket för att hinna skrika. För mycket smärta. Tårarna väller upp i ögonen på mig. En efter en rinner de nerför kinderna. Hennes blänkande, bländande hårsvall blir svart och nött med gråa slingor. Hennes riktiga jag. Det är ju Vintra. Jag känner det. Jag känner kylan under mina fötter. Under våra fötter kan jag se mörka slingor krypa upp ur marken och greppa mina fötter. Mörker håller mig i ett järngrepp. Jag ser med rädsla och fasa rätt in i hennes ögon. Jag möter njutning. Hon njuter av synen. Synen av att skada andra. Det är inte likt Vintra. Försiktiga Vintra. Vackra söta Vintra.

Mitt minne raderas. Kommer inte ihåg. Kan inte minnas. Jag kämpar emot. Kniper ihop ögonen och vrider på mig allt jag kan. Jag vill komma lös. Jag slår upp ögonen och möts av ett par svarta brinnande ögon. Jag känner en rysning skickas längs min rygg. Hennes svarta ögon gör mig kall. Får mig att frysa i den varma kvällen. Jag känner hur kylan tränger genom hela kroppen. Jag blir genomfrusen och kan inte känna någon del av min kropp. Försiktigt öppnar jag ögonen. Det var ingen mardröm. Det var verklighet. I några sekunder känner jag att mina fötter lämnar marken. Luften susar i öronen och mitt stelfrusna hår fladdra lätt. Sen kommer smällen. När jag slår emot marken. Den hårda asfalten. Den genomträngliga smärtan får mig att skrika högre än någon annan. Trots det verkar ingen höra mig, eller bry sig. Jag kan inte se något. Jag känner att vartenda ben i min kropp är brutet på mitten. Jag känner blodet rinna från huvudet. Hur det pumpat ut och lämnar min kropp i en röd pöl på marken. Energin lämnar mig. Tröttheten övertar. Jag återfår synen svagt. Kan skymta silhuetten. Min känsel fungerar bättre än synen. Jag känner att hon står bredvid mig. Hon sätter sig ner på knä alldeles intill mig. Jag kan känna kylan från hennes nätta kropp. Hon lutar sig nära mig. Andas mörker på mig. Mina rosliga andetag blir allt färre. Med sista orken får jag fram orden jag velat säga i flera minuter.

-          Vintra, det här är inte du, jag vet att längst där inne finns du. Jag gick på din skola, du kände mig. Jag är din vän, säger jag svagt. Jag kan känna blodet rinna ur munnen.

Mina suddiga ögon möter de svarta. Långt, långt där inne kan jag se det. Osäkerhet. Jag ser Vintra. Den gamla Vintra. Sen är det borta. Hon sätter ut sina armar ovanför min kropp. Från armarna börjar svarta långa trådar strömma. De når min kropp. Tränger genom mitt skinn. Skär och skär. Som sylvassa skarpa knivar. Skriken bli ljudlösa. Smärtan blir oändlig. Blodet rinner. Varenda droppe lämnar min kropp. Tillslut har de svarta trådarna skärt så hårt genom mitt skinn att min högra arm lossnar. Den faller till marken. Jag skriker. Och skriker. Skriker igen. Nästa arm lossnar. Mer blod. Mer skrik.

Mer smärta. När de svarta trådarna kryper upp i mitt ansikte förlorar jag synen. Och hörseln. Det enda jag kan känna är hur min mun utropar skrik efter skrik. Sen domnar jag sakta bort. Svartnar ordentligt framför mina ögon. Det sista jag känner är hur hon dricker av mitt urpumpande blod. Jag skickar alla mina sista tankar till min familj. Jag vill inte dö. Jag vill leva vidare. Få uppleva saker. I mina tankar ber jag min syster uppleva åt mig. Hon är det enda jag kan komma ihåg nu. Den enda som finns i mitt hjärta. Och ett hjärta glömmer aldrig. En hjärna kan glömma. Men hjärtat. Den som en gång får en plats i någons hjärta, slipper inte ut. Förblir oförglömlig, finns alltid kvar. Blir den första du kommer ihåg och den sista du glömmer.

Sakta försvinner jag ur medvetandet.  Domnar bort i frid. Beger mig ut i den döda vackra världen. Från kylan till värmen. Jag lyckas få ett leende på läpparna. Jag kommer för alltid att vara lycklig. Vad som än händer mig. Sen slumrar jag in i den dystra men varma sömnen. Jag älskade dig, Vintra. Sen kommer jag inte ihåg längre.

 

 

Jag ser hans varma, skräckslagna och rädda bruna ögon förlora den sista gnistan och sakta flyta ihop med den svarta tomheten. Kvar blir inte mycket. Luften tar tag i hans kropp och mosar honom till stoft. Från stor till liten. Hans kropp tynar sakta bort. En sista blick på hans avslappnade ansikte fick mig att minnas. Mattias. Mina ögon vilar mjukt på hans döda och genomkalla ögon. De vackra bruna ögonen som jag älskade så mycket. Hans fina ansiktsdrag försvinner. De tydliga käkarna suddas ut. Alla minnen med honom raderas. Ingen minns. Guldglittrigt svävande stoft. Av små, små prickar. Det var Mattias. Killen jag alltid älskat. Jag sitter fortfarande på den kalla och hårda marken. Den hade färgats röd efter allt blod. En blodväg. Samma färg som man brukade måla kärlekens symbol i. Ett rött hjärta. Sakta reser jag mig. Tittar ner på mina händer. Blodet var borta. Men även om det inte syntes, kändes det. Smärtan i bröstet. Jag har dödat personen jag älskat mest. Personen som betydde något. Hur kunde jag? Min Mattias. En tyngd fyllde hela mitt bröst. Jag kunde inte röra mig framåt. Mina fötter vill inte bära mig. Den röda marken smeker mina fötter och lämnar avtryck under fötterna. En kärleksväg av blod. En blodväg fylld av kärlek. Huvudet snurrar. Jag dödade honom. Jag dödade honom. Mitt huvud ekar och ekar. Framför mig kan jag se de andra älvorna applådera och le mot mig. Njuter av tortyr. Knäna förvandlas till smör. Armarna vill inte vara med. Jag blir tokig.

Huvudet går på spinn. Bilder på Mattias flimrar överallt. Ingen ordning på bilderna. Förflyttar runt. Jag dödade honom. Jag känner hur det bränner i halsen och hur ögonen svider. Tårarna rinner, salta. En efter en.

Jag sätter armarna mot huvudet och skriker ut smärtan.

-          JAG DÖDADE HONOM, JAG DÖDADE HONOM, skriker jag så genomträngligt och så skärande att världen ryggar emot mig. Om och om igen. Sparkar med benen och viftar vilt med armarna. Kämpar mot inget. Kämpar mot mig själv. Slåss för ingen. Slåss för mig. Vill leva. Skrik efter skrik. Jag står inte ut. Jag blir galen. Jag lyfter från marken och försöker flyga ifrån smärtan på marken. Men den följer mig. Slåss ensam mot världen. Du och jag Mattias. Hans bruna ögon på näthinnan. Skriker ut den skärande blicken som lämnar stora sår i mig. Boxar vilt med armarna för att få undan honom. Ut ur mitt liv. Jag dödade dig. Du dödade han. Försvinn.

Plötsligt känner jag någon ta ett stadigt grepp om mina handleder. Jag fortsätter slåss. Jag vill försvinna in till en annan värld. Slippa Mattias. Jag vill bli frisläppt. En fångad fågel vill bli fri. Jag slår upp mina vilda ögon. Möts av Nicolas. Han är så lik Mattias. Det fick mig att hata honom ännu mer. Jag försätter att slå honom. Hårda kalla nävar träffar varm hud. Möter hans ögon. Han uttalar ett obegripligt ord på ett främmande språk. Plötsligt försvinner allt. Livet rinner av mig och hamnar i en pöl på marken under mig. En pöl av jobbiga känslor som simmar runt och tittar retsamt på mig. Energin sugs ur min kropp och hamnar långt borta där jag inte kan nå den. Utom räckhåll. Seglar lyckligt iväg i luften, som en frisläppt fågel. Min kropp tappar känseln och lämnar mig kall och sladdrig. Jag viker ihop mig, men fångas av starka armar. Mina ögon möter en blå himmel. Jag hörde de sista orden. Jag såg de. Jag kände de. Jag hörde de. Jag smakade de. Jag luktade de.

Jag älskade dig också, Mattias. Jag sluter mina ögon och hoppas att någonstans långt bort, hörde han mina ord.

Hoppas ni gillar de, PUSS.


New in.

Ringen från Gina tricot, byxor från Bikbok. Precis det jag letat efter i snart ett halvår och denna dag äger jag det. Glad tjej over here! Jag stör mig oerhört mycket på att de redan börjat sälja shorts i butiken, väldigt störande. Jag menar det är faktiskt 2 meter snö ute?! Jaja, hur som haver hittade jag äckligt mycket fint och fick spader, var tvungen att gå hem lite tidigare, blev så arg för att jag är pank.
Nu ska jag vara social med min kusin och syrran!
K r a m

Nytt.

Hejsan! Ny header, den är lite fail och liten, men ska försöka fixa det senare!
P u S s

"Att dawn, look to east."

Yes, äntligen har jag och syrran fått komma ut och fota på det snötackta torget nedanför vår lägenhet. Bilderna vart superfina, ljuset var prefekt. Jag är übernöjd, har många kvar att lägga upp. Tänkte skrapa ihop en liten header på de bilderna, en lite vintrigare header. På bilderna ser ni även dagens outfit, Stickade tröjan finns på monki, jeansen Diva, Skjorta Gina tricot, halsband Diva, örhänge Gina tricot, Ringar JC och bikbok och från Schweiz och tillsist min älskade jacka från Bikbok.
Just nu duknar högtalarna och mitt rum är fyllt av 3 doors down fantastiska Here without you. Sjunger även falsk med, supervackert! Brevid mig har jag en ordentlig kopp latte, som en start på dagen. Har precis även ätit en ordentlig frukost, mums! Idag ska jag och syrran umgås med våran kusin Josefin HELA dagen. Hon ska till och med sova här. Så himla bra! Vi kommer ha skitroligt, vi börjar med att dra en runda på stan. Kvällen är smockad med godis, chips, läsk, just dance, film och skratt. Känns fett.
Snart tänkte jag slå mig ner och måla lite mer, jag blir så oerhört lugn av det. Ska bli skönt att få varva ner lite innan vi kör igång vår vilda dag!
Målade detta igår, lite snabbt bara. Måla är oerhört roligt, helt sjukt. Om ni vill är jag redo att lägga upp en till del av min novell, vad sägs?
Hoppas ni får en bra dag!
K r a m a r

"Blood has been spilled this night."

Mamma snokade reda på sina gamla målargrejor, och jag har ett enormt intresse för målningar/konst. Så nu ska jag lungt slå mig ner på min rumpa och måla och känna lugn. Nu är jag åter hos mamma, denna vecka blir det bättre ska jag säga. Ni får verkligen ursäkta, men min dator hos pappa är påväg att krascha, den vill inte lyda mig ALLS. Så ni får räkna med snäppet sämre uppdatering veckorna hos pappa. Men om det är så jävligt att ajg knappt kan andvända den, ska jag börja ta med denna dator här hos mamma till pappa. Jag får så dåligt samvete när jag inte uppdaterar ofta...men jag ska försöka hos pappa, det ska jag verkligen!
Träningen ikväll var stenhård och rätt så jobbig, men mycket skratt också. Jag är iallafall helt slut, har lusta att bara lägga mig på golvet och sova i flera år. Men icke. Jag ska måla nu! Sedan ska jag nog skriva lite grann på min novell, om någon här på bloggen vill höra mer ifrån den? Hojta isåfall!
SKa även försöka klämma in fler outfitbilder, gör så gott jag kan! Glöm inte de!
Pusssaaarrr

"A red sun is rising."

Jag har 4837230495743985 stycken bilder jag ska lägga upp som jag har hittat är überfina!
Nu ska jag kila och se film, PUSS


"He has no power anymore."

Bildbrist. Ska ladda upp andra i nästa inlägg som inte vill va med i detta!
Dagarna denna vecka har varit helt okej, utom måndag då var allting svart! Baletten igår höll på att ta livet av mig, trodde inte jag skulle komma levande därifrån. Annars gick innebandy träningen superbra och ikväll är det fotboll, ska bli skönt att få snöra på sig fotbolls skorna och springa omkring på fotbollsplanen. Nu ska jag gå, helt ärligt så är det jättesvårt att blogga från datan jag har här hos pappa, så inget långt inlägg detta!
Ha en mysig kväll!
PUSS

"You bring darkness."

kan inte blogga, datorn bryter ihop! ingen uppdatering på ett tag. Sorr guys! har ni lite att göra kan ni kolla på äldre arkiv, där hittar ni massa gammalt! PUSS

"The days have grown darker."

Dagens! Jag är totalt kär i mina Cheap Monday jeans, jag kan verkligen inte skiljas från de! Den långa svarta är från Monki och likaså tröjan. Halsband från Glitter medans ringar och armband är från JC och bikbok.
Idag kommer två riktigt goa tjejor hit, Elina och Fanny! Nu måste jag gå, bloggar mer sen!
Kram

"War is upon you, even if you risk it or not."

Sveriges godaste middag ligger i min mage och jag sitter och degar framför datorn. Är i matkoma, jag bli alltid så sjukt trött efter att jag har ätit. Lite läskigt faktiskt!
Snart kommer pappa och hämtar mig och syrran, jag ska passa på att spela lite Just dance 3. Eftersom vi inte har det hos pappa. Packningen är färdig så jag kan göra precis vad jag vill i en hel timme! Fett bra ju!
Den "lilla" väskan jag flyttar emellan mamma och pappa.
Min drog. Har andvänt det i cirkus en dag och jag kan inte sluta, sjukt bra! Rekommenderas till alla er som inte andvänder det.
Kramar

"I wonder if we ever will be with in stories."


Header till dig, hoppas du gillar den!
Hade mörkt hår på denna tid....funderar starkt på att färga det så igen, ELLER så vill jag ha rött, typ som Rihanna!
Saknar den tiden då man kunde gå ut såhär....
Har tittat igenom datan på bilder, riktigt kul. Hittade mysiga bilder från sommaren som fick mig att längta ändå ut i tårna! Kylan biter som tusan nu, det är inte roligt!
Tidigare skrev jag att jag ville färga håret rött, och det vill jag verkligen! På min födelsedag kanske jag ska få hårförlägningar. Jag vill ha långt och jätterufsigt rött hår, dör va snyggt! Inspiration. Ansiktsmasken värkte fort och nu är mitt ansikte lent som bara den! Super! Nu ska jag äta!
P u s s

"Fight until the last."

Snabb bild från instagram, har ni lite att göra får ni hur gärna som helst följa mig, Byydeliciouss heter jag. Jag har precis tagit en lång, lång avkopplande dusch och ni planerar jag en ansiktsmask, det behöver mitt ansikte.
Baiks flickor 98 kämpade på bra, men det räckte inte. Som tur är har vi en DM-kval match till fast i serie flickor 98. Dock mot samma lag. Men vi lärde oss något på matchen och jag är helt ärligt inte alls ledsen!
Ikväll åker jag till pappa, saknar honom sjukt mycket. Ska också packa, ska försöka göra något inlägg till innan jag åker. Ha en bra eftermiddag!
K r a m

"What does your heart tell you?"

Åh, så vackert det är ute! Jag vaknade död och urtrött, men när jag såg den blårosa himlen, blev jag TVUNGEN att greppa kameran och gå på en fotopromenad. Åh, det var så vackert, ville inte gå hem. Men tillslut frös jag så mycket att jag inte längre kände mina kinder, och då var det nog dags ändå. Jag vart supernöjd med bilderna, vår kamera är verkligen super! Om jag hande hunnit hade jag gått till bron, men det hade jag inte tid med, ni förstår om bara 2 timmar så ska vårat superlag samlas för en mega superviktig match! Nu ska jag go och ladda med värsta frukosten så att jag orkar spela. Jag måste vara försiktig med halsen annars går det inte att spela på flera veckor igen, och det vill jag verkligen inte!
Pussar

"May it be a light for you, when all other lights go out."

Kvällens! Nu ska jag tjocka vidare samt kika på filmen Friends with benefits. Sjukt rolig film! Laddar för imorgon också!
Hoppas ni får en bra kväll!

"History became legend. Legend became myth."

Ingen fredagkväll utan Tacos. Imorgon är det DM-kval i innebandy, är väldigt nervös, men det ska bli jätteroligt!
Åker även till pappa imorgon, han har varit borta i Alperna hela veckan och jag saknar honom så! Skoladagen har förövrigt varit finfin. Idag har jag trallat om kring i min orm mönstrade skjorta från Carlings, stickade kofta från Monki och mina Cheap Monday med hög midja+flera ringar och två kanon fina armband. Håret utsläppt och format i mina naturliga lockar om du är intresserad. Vi lärde oss också en ny dans idag på skapan, gick skitbra för mig och Fanny. Senare ikväll ska jag äta Nacho chips och Cheese dip, popcorn samt chips dip och grönsaks stavar. Fett mums. Nu vankas middag och min mage kurrar som bara den!
Pussar

"But it is not lost."

Räddade min kväll. Nu håller jag mig uppe ett tag till. Stor kopp varm choklad och ben & jerry's. Fett.
Kan inte bli bättre avslutning på denna fantastiska dag. Nu väntar film med familj. Myskväll!
Puss

"We made it. It's over. It's gone"

Bilder som beskriver en obeskrivligt mummsig middag som nu vilar i min mätta mage. Nu ska jag springa genom duschen, sedan kanske om jag är pigg nog ta och göra mig lite varme choklad, men vi får se. Är så apigt trött så orden finns inte! Imorse fick jag verkligen kämpa med varenda muskel i kroppen för att ta mig ur den varma sängen! Träningen gick superduper för Baik flickor 98/99. Kände att jag verkligen behlvde springa av mig lite. Nu måste jag kila!
K r a m a r

"By right we shouldn't even be here. But we are"

Dagens! I mina svarta Cheap monday, fräna t-shirt med tiger/tjej tryck, jeans skjorta, halsband, armband, x antal ringar och stora kängor traska jag runt som en glädje prick denna gråa dag. Dunderhumorn har varit på topp, var ett tag sen jag skrattat så mycket på lektionerna, det dåliga var nog ändå att jag kanske inte var den som lyssnade på lektionerna idag. Men det gör alla tjejer i klassen så bra annars, så idag var det äntligen upp i dagen självklart att vi skulle få skratta lite mer just idag. Väl hemma efter skolan tar man kameran för att gå ut och fota lite i det snötäckta Luleå, men ser ett bekant ansikte på andra sidan vägen. Det var ju Clara! Inga bilder han tas, vi drog ut och fikade helt random! Lagomt go tjej ändå! Fick mig en frappe med caramel smak, grädde och kolasås samt en bulle! Tur att jag ska träna ikväll. Ska ta mig i kragen och leta reda på lite ph-värden till NO:n imorgon! Ha de så trevligt vänner! Fick en fråga om vart jag gör rörliga bilder! Det gör jag på Photoscape under kategoring Angif, hur enkelt som helst, hör av dig om du undrar mer Ellen!
Header till dani:
Hoppas du gillar den!
Pussar

"It was just a dream, Arwen"

Well babes, här har ni en snabb beskrivning av min dag:
Vaknade som en död urbenad fisk, pallra mig iväg till skolan, var arg på allt, blev inte bättre på att mina vänner klagade på mig (jag tyckte det imorse), blev överglad när en speciell pratade och skratta mycket med mig, sen blev jag arg igen pågrundav något jag inte ska skriva på bloggen, surkärring hela dagen, sen ett ordentligt snack med Ronja på Blå Gåsen med en milkshake i handen. Mums! Kunde inte slutat denna deppiga dag bättre, så humöret höjdes en nivå. Men energi mätaren ligger fortfarande på -0,0%. Hur som haver har jag dansat i cirkus en timma, nu doftar hela lägenheten av himmelsk mat. Min mage kurrar som bara den! Ska försöka ragga upp syrran för att gå ut och ta lite bilder i snön på torget, får väl se hur det går!Om jag hinner jag ska ja ta en bild på vad som klär min kropp denna dag. Hoppas ni alla har haft en mycket bättre dag än mig!
Pussar

"You've reached the end of this journey."

Min underbara superparfymer!
Ny brosch(?) som jag fick av mina kuiner i julklapp, ganska fräsig om man frågar mig!
Idag har jag hunnit med mycket! Älgliknande killar, mycket skratt, fail på bussen, långt supermellis, promenad till butiken, failade där också, "bakade" en så kallad smet, gräddade den och den blev som gummi och allt detta tillsammans med finaste Ronja. Bästa eftermiddagen med kung flickan. Skrattar alltid lika mycket med henne, vi har ungefär samma humor. Vi båda är väl medvetna om att den är kanske den sämsta, men det är bara dålig humor som är bra. Det är mitt "motto". Jag har även hunnit vika ihop det enorma superdupermega berget av kläder på min soffa, så nu är det berget ett minne blott. Tack gud för det! Jag har även fotat mitt smyckesbord, och ni kan nog konstatera att det har blivit fler smycken allt eftersom. Jag har några få ringar och ett och annat halsband kvar att inskaffa, sen ska jag börja inrikta mig på skor. Vill ha flera garderober fulla av de. Men det är väl klart att man kommer köpa ett och annat smycke då och då. Jag och syrran gjorde ett nytt försök på kladdkakan och vi lyckades eftersom min syrra faktiskt följer recpetet, ska inte påstå att jag och Ronja gjorde de. Hursomhelst om ni vill lyckas med kladdkaka så baka inte med mig och Ronja. Och tillsist som grädde på denna dag så har jag fått en kanon middag, supermumsig verkligen! Nu har jag tagit mig en ordentlig bit av kladdkakan och ska mysa ner mig framför tv:n. Kanske dansa lite eftersom det inte är någon träning ikväll!
Får väl se. Imorgon planerar jag att traska iväg till röda korset och kolla på Second hand. Ska bli trevligt.
Långt inlägg...men ni får leva med det!
K r a m a r

One man spa.

Nu kör vi! Home-one-man-spa på Köpmantorget 3 i det kalla Luleå! Måla naglarna i fräsig färg, doppa händerna i varmt vatten, smörja in mig med mina älskade krämer, fila naglarna, ansiktsmask, masserings olja och en massa mer! Träningen var super, var så skönt att få springa, bortsett från att jag fick grymt ont i halsen när jag sprang för mycket. Men det kunde jag leva med.
Tänkte nån gång i ett inlägg att jag ska visa alla hårprodukter som jag andvänder för att hålla mitt vilda hår på plats! Håll ögonen öppna efter det!
Nu ska jag mysa på och bara må bra!
Spakramar!

"When the sun shines, it shines the brightest."

I min mage trivs brocolligratäng finfint tillsammans med några glas vatten och några minitomater. Delikatess..eller? I varje fall blev jag väldigt mätt och nu laddar jag träning. Ska strax gå och snöra på mig skorna och dra på mig tränings tröjan.
Senare ikväll ska jag och familj troligen kika på film. Ska bli gött, kommer hur som haver inte kunna somna vid 9 ikväll, ska nog även köra lite spa, behövs verkligen inför en jobbig skoldag. Man ska ju gå upp kl. 6 imorgon. Jo tjena. GOOD LUCK, säger jag bara!
Bjussar!
Pussar!

Ny.

Ny header, ser ni inte klicka på F5. Nöjd som tusan!
Kramar.

New in.

Jeansjackan är nog mitt käraste plagg just nu. Kan inte förstå att den är min, har letat i minst ett år efter just en sådan och så hittar jag en. På bikbok, HALVA PRISET (!!!), för bara 300 riksdaler! Jag fann mig även en super ring på Bikbok, det är den med en silversten i. Superfin! Pannbandet är från monki, ingen av er kan gissa hur länge jag tänkt köpa det! Blir ditt för 80 kronor. Den röda polotröjan, är min näst största kärlek. Attans vad fin den är! Från monki för bara 100 kronor. Och tillsist, min vackra jeans skjorta för bara 120 riksdaler och finns på Carlings. En mascara för 149 från parelle också. Alla smycken på bilderna är från Kappahl, jag råder er att gå dit om ni gillar smycken, de har superbilliga apigt fina smycken! Och det kanonfina halsbandet är från Glitter, kostar cirkus 119 tror jag det var. Och det fina armbandet med grön sten fick jag av Ronja i efterbliven julklapp. Och sen vet jag inte om den syns, men jag fick en superfräsgi ear cuff av Ronja också! Hemskt mycket tack! Jag har lekt shoppaholic idag. Och det finfina är att jag har flera hundra kvar på kortet! Glad tjej, det är en trallande tjej som skriver!
Detta studs jag omkring i idag! Jeansen är från Cheap Monday, skjorta från Carlings, halsduken är syrrans men den är från Monki. Skorna är syrrans gamla ridskor, men de är så sjukt snygga! Jag hittade de på jakt efter en lämplig väska att ha över axeln idag. Kärlek vid första ögonkastet.
Käraste skorna!
Jag tvingade syrran att ta lite bilder på mig med den nya jeansjackan, pannbandet och en ny skjorta som inte finns med på bilderna.
Vet inte om ni ser, men skjortan är kanonfin med leopardmönster ungefär och är från JC.
Lägger inte upp några fler eftersom jag tänkte göra en nya header på dessa bilder!
Glädjen är på plus 110% just nu, dunkar min favorit lista på Spotify, just nu spelas Dead by April Losing You, sjukt bra låt! Träning ikväll, men innan det ska jag nog dansa lite på just dance 3. Det är faktiskt riktigt jobbigt, vissa danser.
Nu ska jag försöka fixa header!
Kramar!

"The Evenstar"

Åh, jag tror inte ni har sett dessa babes, de kan vara de bästa och skönaste skor jag någonsin haft! Jag tycker ärligt att de är ganska fräsiga. Som jag tidigare sagt så skulle det inte bli någon vidare uppdatering i helgen, men jag bjussar på en liten bildbomb. Vi bodde hos mammas kompis som hade köpt ett hus i Kåbdalis som inte var helt färdig renoverat ännu. Men mysigt som tusan, jag och min syster hittade en stor vit vägg med en megastor lampa som lyste upp väggen. Värsta ministudion. De första bilderna tog vi där, ljuset var perfa!
Nu har jag suttit och redigerat bilder i flera timmar åt er här på bloggen, så nu måste jag gå och vara social med min familj, jag gissar att vi slår på någon gosig film och poppar flera påsar med popcorn. Imorgon är det sista dagen på jullovet, har lovat en sväng på stan med Ronja. Jag planerar även att baka och fota lite. Möjligen en outfitbild imorgon, om det är till någon tröst!
Pussar

" Dead is just another path we all must walk."

Åh, denna smoothie på flaska är nog den godaste jag druckit. Men inget är nig godare än en vanligt hemmagjord, men denna kommer snäppet under. En tjej med trötta ögon skriver just nu, blev väckt klockan halv sju denna strålande morgon. Inte den bästa dagen i mitt liv kanske! Men iallafall så får jag sitta och dricka min smoothie i bilen påväg till Kåbdalis så jag kommer nog bli lite piggare, hoppas jag!
Nu ska vi alla kasta oss in i bilen och åka! Uppdaterar nästa gång jag får chans!
Pussar

"May it be"


Lite halvhjärtat har jag slängt ihop bilder från Instagram på mindre än fem minuter, har noll inspiration just nu.
Plus att alla bilder jag tagit unde veckan är på pappas dator och nu är jag hos mamma. Ursäkta så innerligt på djupet av mitt stora hjärta att jag inte har tagit mig tiden att blogga. Men vi har haft besök, pappas bästa kompis har varit på besök, han hade med sig hela familjen så dataförbud har vi minsann haft, man ska vara social med sitt besök. Så jag har helt enkelt inte fått, men jag kan medge att jag inte orkat heller...Om ni har lite för er och har Instagram på eran mobil får ni gärna klicka er in på min profil, sök på Esther Jonsson eller byydeliciouss och gör den blåa knappen grön. Nu ska resten av kvällen ägnas åt att packa, imorgon ska vi åka till Kåbdalis för att åka skidor. Räkna inte med inlägg under helgen, där finns nog inget nätverk. Och vi puttrar iväg redan klockan 8 imorgon, lycka till med det Esther Jonsson. Men de goda nyheterna är att jag är 1200 svenska kronor rikare! TJOHO! Nu ska jag ut och shoppa igen!!
Pussar

My old friend.

Garvar ihjäl mig åt sånna här, kan sitta i timmar och kolla på olika. De är så enormt roliga så man
vet inte vart man ska ta vägen, det är precis min humor!
Ingen skidåkning idag pågrundav dagmars kompis, om ni inte förstår så är det "storm" ute. Så vi studsar iväg till Leos lekland och har minst lika kul där. Må så bli! Nu kommer dani och hämtar mig snart, hon ska få en rejäl dänga på käften eftersom hon väckte mig imorse...nä skoja bara, men allvarligt hon väckte mig nästan...
Skriver mer sen, ni får ursäkta inga bra bilder, men datan här hos pappa är så oerhört dålig, kan inte ladda upp bilder!
PUSSAR

Show me the way.

Hej, inga bilder, inget nytt jag har hunnit ladda in i datorn.
Fantastiskt rolig helg, usla backar men jag överlever. Funderar på att åka skidor imorgon med dani,
men HELA min utrustning är kvar i dundret. Snyggt jobbat liksom...
Iallafall, annars funderar jag på stan imorgon, har fått trehundra spenn av farmor och farfar så nu ska jag
shoppa igen.
Jag vill åka skidor, men ändå inte, har åkt i helgen och är liksom trött på det....men vi får se.
Träning ikväll, snörar nog på mig tränings skorna och greppar klubban, vill röra lite grann på fläsket!
Ikväll ska alla mina tankar skickas till Ella Engström, dina vänner och din familj, jag kände dig inte men mina vänner gjorde det och enligt de verkar du varit en underbar person som var älskad och det var du säkert. Ikväll tänder jag ett ljus för dig och spelar Lars Winnerbäcks musik eftersom jag läste på din kompis sida att du älskade hans musik, att du reste runt i hela Sverige och gick på hans konserter. Hoppas du finner frid ♥

Ville bara visa att jag fortfarande bryr mig om bloggen!
KRAMAR

RSS 2.0